- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Na severu Moldavije pronađeni delovi rakete

ispitivanje rakete M-19 - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova Moldavije saopštilo je da je granična služba pronašla delove rakete u Bričenskom okrugu na severu republike. Nije precizirano kome raketa pripada.

„Patrola granične policije danas je pronašla delove rakete u blizini graničnog prelaza Larga (Bričenski rejon)“, saopšteno je na Telegram kanalu kanal Ministarstva unutrašnjih poslova Moldavije.

Kako je precizirano, granična policija realizovala je plan dejstava u vanrednim situacijama i povećala broj policijskih patrola u pograničnom području sa Ukrajinom.
O pronađenim delovima rakete obaveštena je hitna spasilačka služba, kao i brigada „Bombteh“ i tužilaštvo Bričenskog okruga. Generalni inspektorat za vanredne situacije i granična policija obezbeđuju perimetar i pripremaju pomoć istražnim timovima.
Inače, ovo je treći zabeleženi slučaj pada delova raketa na teritoriju Moldavije.

Premijerka: Nepoštovanje moldavskog suvereniteta

Premijerka Moldavije Natalija Gavrilica saopštila je da narušavanje vazdušnog prostora te zemlje predstavlja nepoštovanje moldavskog suvereniteta.
„Izražavam nezadovoljstvo zbog nepoštovanja suvereniteta Moldavije, današnjim ponovnim narušavanjem njenog vazdušnog prostora i padom ostataka rakete u oblasti naselja Larga u Bričanskom rejonu“, navela je Gavrilica.
Višenamenski lovac Su-30SM Oružanih snaga Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO: Oštećeno pet ukrajinskih objekata energetske infrastrukture
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala