- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Četiri minuta za preokret – ishod derbija Mančestera za slavlje u Londonu!

© AP Photo / Dave ThompsonMančester junajted i Mančester siti
Mančester junajted i Mančester siti - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
Pratite nas
Svega četiri minuta je bilo dovoljno fudbalerima Mančester junajteda da naprave veliki preokret i savladaju Mančester siti u gradskom derbiju, rezultatom 2:1, čime su pomogli i londonskom Arsenalu da uveća razliku na vrhu tabele.
Utakmica 20. kola Premijer lige je bila bez golova pun sat, prvi je do prednosti stigao gostujući tim, ali se sve promenilo petnaestak minuta kasnije.
Siti je do prednosti stigao u 60. minutu kada je Džek Griliš briljantnim skokom i trzajem glave poslao loptu u mrežu Junajteda, posle centaršuta Kevina de Brujnea.
Ekipa menadžera Pepa Gvardiole je vršila pritisak, napadala je, želela da poveća prednost i ostavila je mnogo prostora rivalu.
Junajted je iskoristio šanse, najpre je u 78. minutu Bruno Fernandeš realizovao kontranapad iz drugog plana pošto je Markus Rašford na vreme „pobegao“ iz ofsajda, a pogodak je priznat tek posle konsultacija sudija.
Četiri minuta kasnije „sevnuo“ je još jedan protivudar Junajteda, mladi Alehandro Garnačo je sjajno zalomio rivala na levom boku, sačekao je saigrača koji je ponovo izbegao ofsajd, uputio loptu na peterac, a Rašford je bio siguran egzekutor za veliki preokret.
Junajted je pobedom u gradskom derbiju učinio veliku uslugu londonskom Arsenalu koji je prvi na tabeli sa 44 poena, čak pet više od Sitija na drugom mestu, dok su „crveni“ iz Mančestera trećeplasirani sa jednim poenom manje od gradskog rivala.
Plasman obezedio Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala