- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvatski „balon“ je pukao: „Imali smo osećaj...“

© AFP 2023 / MIKAEL FRITZONHrvatski rukometaši
Hrvatski rukometaši - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
Pratite nas
Hrvatska rukometna reprezentacija je doživela debakl na početku Mundijala porazom od Egipta (31:22), a selektor Hrvoje Horvat ističe da njegovu ekipu očekuje „krvavo prvenstvo“.
Hrvatska je na takmičenje došla, standardno, sa epitetom jednog od favorita, ali je doživela teško prizemljenje već u prvoj utakmici.
„Imamo nekoliko dana da se resetujemo. U teškoj smo situaciji, ali nije sve izgubljeno. Ovo je bila važna utakmica koja bi nam olakšala. Sada moramo da se vadimo i čupamo. Izgubili smo sa visokom razlikom i na dalje nas čeka teško i krvavo prvenstvo“, rekao je Horvat.
Jedan od najboljih igrača Domagoj Duvnjak je istakao da je njegova ekipa doživela šokantan poraz.
„Jako smo daleko od četvrtfinala. Ne znam zašto smo izgubili, možda smo izgoreli u prevelikoj želji. Imali smo osećaj da smo odlično pripremljeni, ali su nas nadigrali“, naveo je Duvnjak.
Petar Metličić, legendarni hrvatski rukometaš, rekao je da aktuelna generacija gubi ono što je godinama građeno.
„Ovo je naše realno stanje. Hrvatski rukomet je u slobodnom padu, ne od danas i moramo biti svesni toga. Može se izgubiti, ali mi najviše smeta to što je neko stvarao imidž, poštovanje kod protivnika, ali to sada gubimo. Nemamo kvalitet za medalju, to moramo reći“, naveo je Metličić.
Hrvatska je u veoma teškoj situaciji i očekuju je dve dramatične utakmice protiv SAD i Maroka, a u toj Grupi G je već zabeleženo jedno iznenađenje jer je Amerika uspela da ostvari pobedu sa 28:27.
Hrvatska rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2023
SPORT
Debakl Hrvatske na startu Svetskog prvenstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala