- Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
ŽIVOT
Zanimljivosti iz zemlje i sveta

Dve škole u Velikoj Britaniji zabranile svaki fizički kontakt

CC0 / Pexel / Par - ilustracija
Par - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2023
Pratite nas
Dve britanske škole najavile su da će zabraniti sve oblike fizičkog kontakta između učenika – zabranjujući držanje za ruke, grljenje i uspostavljanje romantičnih veza.
Škole u Čelmsfordu i Southendu objavile su odluku ove sedmice.
U pismu roditeljima, pomoćnica direktora škole Hilands Ketrin Mekmilan rekla je da škola više neće tolerisati bilo kakav fizički kontakt unutar njihove zajednice, preneo je EssexLive.
"To uključuje svaki agresivni fizički kontakt, grljenje, držanje za ruke, šamaranje nekoga, itd“, precizirala je.
„Cilj je da vaše dete bude bezbedno. Ako vaše dete dodiruje nekog drugog, bez obzira da li ono na to pristaje ili ne, može se desiti svašta. To bi moglo da dovede do povrede, da se neko oseća veoma neprijatno ili da neko bude neprikladno dodirnut."
Zamenica direktora je posebno istakla da će romantične veze biti zabranjene u školi u Hajlandu, a svako kršenje novih pravila bi rezultiralo gubitkom privilegija za dete.
U sličnom pismu roditeljima, zamenica direktora Sautčerča rekla je da „učenicima nije dozvoljeno da se dodiruju dok su na licu mesta“, preneo je Bi-Bi-Si.
Portparol škole tvrdi da zabrana ohrabruje „učenike da se u svakom trenutku ponašaju na ljubazan i pažljiv način“, prenosi RT.
U razgovoru za EssexLive, jedan roditelj iz Hilanda opisao je ove mere kao „drakonske“.
„Imam ćerku i ona i njeni prijatelji se pozdravljaju zagrljajem, ali ako to sada urade biće suočeni sa sankcijama“, ocenio je roditelj.
„Bilo je ogromno negodovanje drugih roditelja. Posle pandemije, gde su svi bili bez kontakta sa ljudima, sada sve vraćate nazad. To neće pomoći ni mentalnom zdravlju učenika“, navodi roditelj.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala