- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Željka Cvijanović: Turkovićeva više doprinela sramoćenju nego koristi za BiH i njene narode

© Sputnik / Dejan SimićŽeljka Cvijanović
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2023
Pratite nas
Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je odlazeći ministar spoljnih poslova u Savetu ministara Bosne i Hercegovine Bisera Turković na toj funkciji više doprinela sramoćenju nego koristi za BiH.
„Da je SDA u poziciji da formira Savet ministara, ne bi Biseri Turković smetali ni Milorad Dodik ni Dragan Čović, iako je na opanjkavanje i seosko tračanje njih dvojice po inostranstvu potrošila dve trećine svog mandata koji ističe za koji dan“, rekla je Cvijanovićeva za Srnu.
Priča o ruskim agenturama i ostalim glupostima, kazala je Cvijanovićeva, služi za privlačenje pažnje stranaca i iskaljivanje besa što odlazi sa vlasti.
Što se tiče njenog posla, navela je Cvijanovićeva, on je uvek bio u funkciji SDA, a nikad u funkciji promovisanja multietničnosti, i više je doprinosio sramoćenju nego koristi za BiH i sve njene narode.

„Ali ta zloupotreba pozicije koju je obavljala na kraju se okrenula i protiv te iste SDA, jer, koliko čujem, i tamo gde misli da je gradila neka partnerstva sad jedva čekaju da vide leđa i toj Biseri Turković i toj SDA“, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila nadu da će u novom sazivu Saveta ministara sediti ljudi koji neće zloupotrebljavati ni institucionalne resurse ni svoje pozicije da bi radili protiv onih koji pripadaju drugom narodu.
„Kriti se iza nekih floskula kako neko kobajagi ruši suverenitet BiH, a drugi ga kobajagi brane, već je izlizana stvar“, ocenila je Cvijanovićeva.
Ne može biti da je svečani defile u kojem učestvuju legalne policijske snage Republike Srpske bezbednosna pretnja, a da vriska po Bužimu uz ratna obeležja nije, ili nesprovođenje neke odluke Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj je kao nepoštovanje ustavnog poretka, a more neizvršenih odluka tog istog suda u Federaciji BiH ili u kantonima je u redu, navela je Cvijanovićeva, preneo je RTRS.
„To su dvostruki aršini i koliko god neko mislio da su nekome od koristi, na kraju će se vratiti kao bumerang“, zaključila je Cvijanovićeva.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2023
REGION
Dodik: Pod himnom Srpske niko nije stradao, a uz povike „Alahu egber“ hiljade ljudi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala