- Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
ŽIVOT
Zanimljivosti iz zemlje i sveta

Paketići i česnica sa dukatom: „Ulica otvorenog srca“ u Kosovskoj Mitrovici /foto/

© Sputnik / Teodor Anastasijević„Ulica otvorenog srca“ u Kosovskoj Mitrovici
„Ulica otvorenog srca“ u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2023
Pratite nas
Uoči proslave Pravoslavne nove godine danas je u Kosovskoj Mitrovici održana manifestacija „Ulica otvorenog srca“, na kojoj su najmlađima uručeni poklon paketići, a bila je pripremljena i česnica u kojoj se nalazio dukat.
Organizator manifestacije je tradicionalno Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.
Mališani su se uz maskote Maše i Medveda, Sunđer Boba i Patrolnih šapa družili u centru grada kod spomenika knezu Lazaru, a deca iz Predškolske ustanove „Danica Jaramaz“ pripremila su predstavu na kojoj su najmlađi izvodili recitacije uz zdravice za Božić i Pravoslavnu novu godinu.
Predsednik privremenog organa Aleksandar Spirić izjavio je da je ovo još jedan lep praznik za sve građane, naročito za najmlađe.
„Mi ćemo i dalje zajedno sa našom državom Srbijom i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju činiti sve da naša deca odrastaju u miru i nastojaćemo da im obezbedimo sigurnost. Najbolji pokazatelj je to što se i ove godine opština opredelila da svako treće i četvrto rođeno dete nagradi sa po 10.000, odnosno 20.000 dinara”, rekao je Spirić.
Najsrećnija je danas bila Maša Kostić koja je u svom parčetu česnice pronašla zlatni dukat, a česnica i dukat su bili dar pekare „Moment“.
„Srećna sam jer sam baš ja od ovoliko dece našla zlatnik. Čuvaću ga, a svima želim srećnu Novu godinu”, rekla je Maša.
Za večeras je u severnom delu Kosovske Mitrovice predviđen i novogodišnji vatromet kojim će tačno u ponoć biti označen dolazak Pravoslavne nove godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala