Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti priznao: Za krah njegove lažne države krivi – Putin, Beograd i Sputnjik

© Sputnik / Radoje PantovićPremijer Srbije Aleksandar Vučić i glavna urednica Ljubinka Milinčić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i glavna urednica Ljubinka Milinčić  - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2023
Pratite nas
Svu frustraciju zbog kraha lažne države na unutašnjem i međunarodnom planu, takozvani premijer Aljbin Kurti u svom poslednjem obraćanju svalio je na Rusiju, Beograd, Vladimira Putina i na – Sputnjik Srbija.
U do sada neviđenom izlivu mržnje prema Rusiji i Srbiji, u intervjuu za bečki dnevnik „Standard“, Kurti je iskazao veliku opsednutost Vladimirom Putinom izbacivši sumanutu i tragikomičnu tezu da je predsednik Rusije „opsednut Kosovom i da mu smeta što je Kosovo – uspešna priča NATO“.
Kurti zatim izvodi ništa manje nadrealne i s uma sišavše tvrdnje da Srbija kao „ruska gubernija“ smatra Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Kosovo samo „privremenim državama“. Pritom zaboravlja da Beograd apsolutno priznaje međunarodnopravni subjektivitet i integritet BiH i Crne Gore, ali da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.
U dokazivanju da Srbija nije neutralna već da je ruska gubernija, Kurtiju nije dovoljno to što zvanični Beograd nije uveo sankcije Rusiji. Otišao je korak dalje u gluposti i banalnosti nabrajajući u čemu sve Beograd sarađuje sa Moskvom – od verskih do vojnih pitanja, kako se ovde voze Migovi 29, održavaju zajedničke vojne vežbe i sklapaju gasni aranžmani sa Ruskom federacijom.
Takođe, Kurti bi i da kadrira po Srbiji pa mu smeta izbor Aleksandra Vulina za šefa BIA jer je on, po njegovoj oceni – najžešći proruski političar.
U nabrajanju šta sve postoji rusko u Srbiji, a što verovatno smeta razvoju Kosova, Kurti navodi ruski humanitarni centar u Nišu, za koji kaže da je udaljen samo 160 kilometara od Prištine i da je „pun špijuna i agenata Ruske Federacije“.
Zatim, besmisleno podseća kad su se sve sreli Vučić i Putin i ko je šta kome tada rekao i ko je kome kakvu mapu pokazao, bulazni o aktivnostima ambasadora Bocan-Harčenka u Srbiji, nervozno trabunja o nekim nesuvislim istorijskim paralelama i za sve krivi – “nervoznu” Srbiju.
I na koncu, verovatno kao glavni adut iz rukava koji kvaru evroatlansku sreću nepostojećeg Kosova, Kurti navodi da se u Beogradu nalazi regionalno sedište ruskog medija Sputnjik.
Svakako, hvala Aljbinu Kurtiju što nam je ukazao tu veliku čast, pa nas pominje kao jedinu medijsku kuću koja ometa nastanak i razvoj lažne i nepostojeće države koja nije član Ujedinjenih nacija.
Pogledajte i poslednju emsiju "Od četvrtka do četvrtka" koja rezimira događaje od prethodne nedelje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala