- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: DNR i LNR će biti oslobođene u granicama iz 2014. godine

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaPosada samohodne artiljerijske haubice 2S3 "Akacija" u zoni specijalne vojne operacije
Posada samohodne artiljerijske haubice 2S3 Akacija u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2023
Pratite nas
Svi raniji ciljevi specijalne vojne operacije su i dalje aktuelni, uključujući oslobođenje Luganske i Donjecke Narodne Republike u granicama iz 2014. godine, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Vrhovni komandant nije govorio o novim ciljevima. Svi prethodni ciljevi ostaju na dnevnom redu“, rekao je on novinarima, odgovarajući na pitanje da li ciljevi demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine ostaju nepromenjeni, ili su se pojavili novi.

Predstavnik Kremlja je upitan da li Rusija i dalje namerava da oslobodi DNR i LNR u granicama svojih regiona 2014. godine.
„Da, naravno, to su subjekti Ruske Federacije, oni moraju biti oslobođeni“, odgovorio je Peskov.
Zauzimanje Soledara nije razlog da se zaustavite i trljate ruke, glavni posao tek predstoji, a heroji će biti upamćeni, istakao je on.
„Pamtićemo te heroje koji su izgubili živote, koji brinu o povređenima, ali predstoji još mnogo posla... Nije vreme za zaustavljanje, nije vreme za trljanje ruku i tako dalje, glavni posao tek predstoji“, rekao je Peskov novinarima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala