Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Britanci poput pirata – prst kosovskih Albanaca guraju u oko Argentine

CC0 / Pixabay / Britanska vojska
Britanska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2023
Pratite nas
Namera Velike Britanije da pošalje pripadnike KBS-a na Foklandska ostrva i da izgradi još dve baze na severu južne srpske pokrajine pokazuje da se Britanci ponašaju kao pirati i da pripremaju tzv. Kosovo za NATO integracije.
Velika Britanija namerava da pošalje pripadnike tzv. Kosovskog bezbednosnog korpusa (KBS) u misiju na Malvine/Foklandska ostrva zbog čega su krajem prošle godine reagovala ministarstva spoljnih poslova Srbije i Argentine.
Velika Britanija i Argentina zaratile su 1982. zbog Foklandskih ostrva koja su britanski kolonijalni posed, a za koje Argentina smatra da polaže pravo na njih. U Foklandskom ratu pobedila je Velika Britanija.
Osim toga, Velika Britanija namerava da izgradi i dve baze za KBS na severu Kosova i Metohije od kojih bi jedna bila vojna, uz samu administrativnu liniju.

Kao pirati su što se kriju iza leđa prekookenaskog brata

Britanci su i danas pirati i tako se i ponašaju, ono su što su i nekad bili, samo su to umeli da rade u rukavicama, kaže za Sputnjik politikolog Aleksandar Pavić. Britanci su pirati koje nije briga što rade van zakona i guraju prst u oko Argentincima, nama i pomalo Kinezima kad mogu, dodaje Pavić.
„Dobro je što njihovi kapaciteti nisu ni približni onim kao što su nekad bili, ali naravno, oni se kriju iza leđa velikog prekookeanskog brata, pa i dalje misle da mogu da se ponašaju kao kad su stvarno bili imperija nad kojom sunce nije zalazilo. Oni to naravno nisu, njima je sunce davno zašlo samo što nije ta vest stigla do njih, tako da će oni sebi na kraju krajeva da naprave velike probleme. Ali oni konstantno pokazuju neprijateljstvo prema nama i ne trude se da to sakriju i sad ih nije briga da stave prst u oko jednoj Argentini koja ipak nije zanemarljiva država, a samim tim i većini latinoameričkih država koje su na nekom multipolarnom putu. Svakako su levo od centra i nisu oduševljene novim izlivima zapadnog imperijalizma.“

Britanija priprema Kosovo za NATO

Prema Paviću, namera Britanije kao neprijateljske države je da gradi baze na severu Kosova jer hoće da trajno utvrdi deo teritorije koju pokušavaju da otcepe od Srbije i „osnaže tu seceseionističku, terorističku tvorevinu kojoj su oni debelo kumovali“. Druga stvar je da oni pripremaju lažnu državu Kosovo za NATO integracije, dodaje Pavić.
„Oni polako, ajde da kažemo, normalizuju učešće Prištine u raznim NATO misijama i misijama sa NATO partnerima u smislu ne samo normalizacije toga, nego i omekšavanja stava ove četiri NATO države koje ne priznaju lažnu državu Kosovo i to je, u stvari, prava svrha procesa normalizacije. Pošto je jasno da se nijedno srpsko rukovodstvo nikad ne bi usudilo da prizna tu lažnu državu zato što bi ga to koštalo vlasti, pristup je: Dobro, to ne možemo da izvučemo, ali hajde da nateramo Beograd da ih što više tretira kao državu, a njih da normalizujemo u međunarodnoj javnosti kao državu, pa da vidimo kako će to da ispadne na kraju“.
Katalonac u poseti Škotskoj u majici podrške referendumu o nezavisnosti - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
SVET
Podižu se Škoti i Katalonci – po kosovskom modelu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala