- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Asad potvrdio podršku Sirije specijalnoj operaciji u Donbasu

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Sirije Bašar Asad
Predsednik Sirije Bašar Asad - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2023
Pratite nas
Predsednik Sirije Bašar Asad razgovarao je u Damasku sa specijalnim predstavnikom predsednika Rusije za Siriju Aleksandrom Lavrentjevom o regionalnoj i međunarodnoj situaciji, potvrdivši podršku specijalnoj operaciji u Donbasu.
„Predsednik Asad je potvrdio da se sada u svetu vodi intenzivirana politička i informaciona borba, a njeno intenziviranje zahteva veću stabilnost i jasnoću političke pozicije, napominjući stav Sirije u podršci ruskoj specijalnoj operaciji u Donbasu“, navodi se u saopštenju kancelarije sirijskog predsednika.
U saopštenju se dodaje da je Lavrentjev istakao „konstruktivnu poziciju Sirije“ od trenutka kada je počela specijalna operacija u Ukrajini.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Bašar Asad - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Sirijski predsednik o specijalnoj operaciji Rusije u Ukrajini: Cilj je uspostavljanje ravnoteže u svetu
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala