- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Amerika razočarana“: Ne prestaju regovanja u Crnoj Gori zbog prisustva ministara na proslavi Dana RS

© AP Photo / Jacquelyn MartinCrna Gora i SAD
Crna Gora i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2023
Pratite nas
U Crnoj Gori ne prestaju reagovanja na prisusto dvojice ministara aktuelne vlade na obeležavanju 9. januara, Dana Republike Srpske u Banjaluci, a tim povodom oglasila se i Ambasada SAD porukom da su "veoma razočarani" odlukom ministara pravde i finansija, Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića.
Iz Ambasade SAD u Podgorici smatraju da je to, kako kažu, u "oštroj suprotnosti" sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i aspiranta za članstvo u Evropskoj uniji (EU).
"Tim potezom je iskazano veliko nepoštovanje prema institucijama Bosne i Hercegovine", rekli su iz Ambasade.
Dodali su da je na svečanosti odata počast ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, dodajući da je njegov rat u Ukrajini prouzrokovao teško razaranje i ljudske patnje.
"Prisustvo zvaničnika crnogorske vlade na tom događaju, u oštroj je suprotnosti sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i aspiranta za članstvo u EU, i sa principima i vrijednostima koje dele članice evroatlantske zajednice", kazali su iz Ambasade, preneo je portal RTCG.
Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je ranije da naravno da neće pokrenuti smenu dvojice ministara, da poštuje njihov stav i da vlada nema veze sa njihovim boravkom u Banjaluci.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala