- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ako se ovim tempom nastave isporuke oružja Ukrajini - vojna industrija se može naći u problemu

© AFP 2023 / SERGEI SUPINSKYAmerička oklopna vozila stižu u Ukrajinu
Američka oklopna vozila stižu u Ukrajinu - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2023
Pratite nas
Nastavak isporuka oružja Ukrajini postaće problem za SAD kroz šest meseci ili godinu dana ako američki vojno-industrijski kompleks ne uspe da poveća obim proizvodnje, saopštio je u intervjuu novinarima američki sekretar za američku Ratnu mornaricu Karlos del Toro.
„Ako se sukob nastavi još šest meseci do godinu dana, onda će, naravno, doći do problema u lancu snabdevanja“, rekao je Del Toro, komentarišući vojnu pomoć Vašingtona Kijevu.
Kako je primetio, Ministarstvo odbrane SAD sada blisko sarađuje sa američkim vojno-industrijskim kompleksom, tražeći od njega da poveća obim proizvodnje i otkloni prepreke na tom putu. Dva predstavnika rukovodstva Pentagona istovremeno rešavaju probleme vezane za ovo, podsetio je Del Toro. Kako je pojasnio, time se bave prvi zamenik sekretara za odbranu Ketlin Hiks i podsekretar za nabavke i logistiku Bil Laplante.
Po njegovim rečima, američki vojno-inustrijski kompleks treba da ulaže sredstva u razvoj kadrovskog potencijala, u osnovne fondove, ova odluka treba da se donese unutar samih kompanija "kako bi se povećao tempo proizvodnje".
"Kada se to desi, bićemo u boljem položaju. Koliko će biti potrebno vreme, zavisiće od toga o kojem konkretnom sistemu oružja se radi", dodao je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala