- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čemu Srbija može da se nada?

© Foto : Rukometni savez SrbijeRukometaši Srbije
Rukometaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
Pratite nas
Svetsko rukometno prvenstvo startuje u Švedskoj i Poljskoj, reprezentacija Srbije je jedan od učesnika, a istorija promenljivih rezultata ukazuje na to da se od srpskog tima može očekivati gotovo svaki mogući ishod.
Ekipa koju predvodi selektor Toni Đerona je kroz kvalifikacije i dvomeč sa Slovenijom uspela da stigne do završnog takmičenja, a u prvoj fazi, u Grupi E, čekaće je dueli sa Nemačkom, Katarom i Alžirom.
Kako u narednu rundu idu tri najbolje plasirane ekipe trebalo bi očekivati da se Srbija nađe u tom društvu, s obzirom na to da je, prema prognozama, samo Nemačka kvalitetnija reprezentacija.
Kladionice kažu da su Nemci osmi favoriti za osvajanje trofeja, dok Srbije nema u deset najboljih – nalazi se na 11. poziciji od 32 ekipe.
Najveće šanse za titulu daju se Danskoj, potom Francuskoj pa Švedskoj koju je srpski tim nedavno savladao u pripremnoj utakmici.
Petorku favorita kompletiraju Španija i Island, a potom slede Norveška, Hrvatska, Nemačka, Egipat i Poljska.
Što se tiče rivala Srbije, Nemačka je svakako najveći, ali selektor Toni Đerona upozorava na ekipu sa najmanjim rejtingom – Alžir.
„Mnogi misle da je lako igrati sa njima jer su bili peti na prošlom prvenstvu Afrike. Na toj poziciji su završili jer im nisu igrala trojica najboljih igrača. Možda su ranije bili lak protivnik, ali sada to nisu“, istakao je Đerona.
On je upozorio i zbog toga što je afrička selekcija prvi rival Srbije na takmičenju, u petak od 20.30, dva dana kasnije, od 18.00 na programu je meč sa Nemačkom, a za kraj 17. januara Srbija će od 20.30 igrati protiv Katara.
„Ovo Svetsko prvenstvo je drugačije jer daje priliku da se kvalifikujete za Olimpijske igre i to je naš primarni cilj! Definisan je još u 2020. godini i to se nije promenilo. Želimo da dođemo do eliminacione faze, da igramo četvrtinu finala, jer ćemo tako moći da izborimo mesto na Olimpijskim igrama i naravno da se borimo za medalju“, istakao je Đerona.
Svetsko prvenstvo će u sredu od 21.00 započeti Francuska i Poljska.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala