- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Skoro 1.800 domaćinstava u ivanjičkoj opštini bez struje zbog snega

Pratite nas
Dugo očekivani, prvi sneg ove godine, pao je na planinama. Zabelela se Stara planina, padao je i na Kopaoniku, Zlataru, Zlatiboru, u Sjenici. Bez većih problema na putevima, ali je 1.800 domaćinstava na teritoriji ivanjičke opštine ostalo bez struje zbog vlažnog i mokrog snega koji je izazvao kvarove na dalekovodima.
Kod mesta Duškovci kod Kosjerića, vlažan sneg oborio je stablo na put.
Najviše snega, između 10 i 30 centimetara, palo je u okolini Bajine Bašte, na Debelom brdu, Tari, Staroj planini, javlja RTS.
Preduzeće "Putevi Užice" angažovalo je i tešku mehanizaciju. Na području Nove Varoši, užički putari čiste saobraćajnice drugog i trećeg prioriteta.
"Mi smo u drugom stepenu angažovanja, ali smo uz odobrenje nadležnih organa dobili i dodatna vozila koja možemo da angažujemo na čišćenju snega, tako da smo brzom intervencijom pokrili sve putne pravce svih prioriteta", kaže Alen Mušanović iz zimske službe "Putevi Užice".
Raskvašenog snega ima na putevima preko Zlatibora, na području Prijepolja, Priboja i Požege.
Putevi ka Čačku, Kraljevu i Užicu su prohodni, a kolovozi vlažni zbog kiše i susnežice. U višim planinskim predelima je do 30 centimetara snežnog pokrivača. Tamo snega ima i na putevima, u raskvašenom stanju, ali su ekipe od ranog jutra na terenu.
Skoro 1.800 domaćinstava na teritoriji ivanjičke opštine je bez struje zbog vlažnog i mokrog snega koji je izazvao kvarove na dalekovodima.
"Prvi sneg ove godine pao je na planinama u okolini Čačka, na planini Jelici u mesnoj zajednici Brezovica, planini Vujan, to su putevi koji su čišćeni. Na Kablaru je bilo snega, ali je sneg tamo raskvašen i nije bilo potrebe za intervencijom", kaže Milan Bojović, direktor JP "Gradac".
Putari savetuju vozače da budu oprezni i podsećaju da je zimska oprema obavezna.
Vremenska prognoza - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2023
DRUŠTVO
Vreme danas: Uglavnom suvo, na planinama susnežica i sneg
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala