- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Australijan open uvodi važno pravilo zbog Đokovića

© AP Photo / Kelly BarnesNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
Pratite nas
Još malo vremena ostalo je do početka Australijan opena, a iako je u Adelejdu imao veliku podršku navijača Novak Đoković nije siguran na koji način će ga dočekati u Melburnu. Kako slučajno ne bi došlo do neprijatnosti po najboljeg srpskog tenisera Kreg Tajli, direktor prvog Grend slema u godini zapretio je da će navijači koji zvižde biti izbačeni.
Ankete koje su sprovedene povodom povratka Novaka Đokovića u Australiju pokazale su da jedan manji deo Australijanaca ipak nije bio za to da se srpskom asu ukine trogodišnja zabrana ulaska u zemlju.
Posle fantastične slike iz Adelejda gde je Novak bio okružen toplim osesima i srpskim zastava teško je poverovati da bi u Melburnu moglo da ga sačeka potpuno suprotno, međutim organizatori se toga ipak plaše.
Kreg Tajli, direktor Australijan opena, osvrnuo se na Novakovo prošlogodišnje iskustvo u Australiji i direktno zapretio navijačima da će biti izbačeni sa meča ukoliko budu vređali srpskog tenisera ili bilo kog učesnika.

„Ako navijači pokvare bilo čije uživanje, biće izbačeni. Ne želimo ih tamo. Mogu sami da se udalje ili ćemo ih izbaciti“, rekao je Tajli za australijske medija na pitanje šta očekuje od publike na Novakovim mečevima.

Srpski teniser već je istakao da iz Australije ima više lepih sećanja nego ružnih zbog čega Pet Keš, čuveni australijski teniser, veruje da će publika znati da ceni Novakov povratak.
„Mislim da se to dugo čekalo. Australija je morala da zaustavi takve navijače koji ometaju, nije to fudbalska utakmica, rat. Znate šta, Đoković je došao u zemlju i rekao – volim vas, i to posle svega što se desilo. To je pozitivan znak“, rekao je Keš povodom Tajlijeve izjave da će nemirni navijači biti izbačeni.
Australijan open počinje 16. januara, a žreb je zakazan za 12. januar.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
SPORT
Đoković je okupio ozbiljnu ekipu – u borbi mu se pridružilo sedam jakih imena
Novak Đoković avion Dubai - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
SPORT
„Samo sam želeo da se vratim kući“ – Đoković o drami koju je preživeo u Australiji
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
SPORT
Kakva pobeda za Lasla Đerea!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala