- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac „kroji“ po Evropi i već je otpisao Ruse?!

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaSudija sa pištaljkom na meču Evrolige
Sudija sa pištaljkom na meču Evrolige - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
Pratite nas
Američki biznismen Maršal Glikman, koji je prošle godine dobio veoma važnu funkciju izvršnog direktora Evrolige, rekao je da se moskovski CSKA neće vratiti u to takmičenje ni naredne sezone.
Evroliga je ranije, zbog situacije u Ukrajini, donela političku odluku i suspendovala iz takmičenja ruske klubove, uključujući i CSKA, koji je jedan od vlasnika kompletne lige, što predstavlja nezabeležen presedan.
Glikman je za francuski „Ekip“ rekao da CSKA neće igrati ni naredne sezone u Evroligi, govoreći o statusu Monaka.
„Postoji 18 klubova, od kojih 13 ima stalne licence. Jedan od akcionara, CSKA, suspendovan je zbog situacije u Ukrajini, što nam daje malo prostora. Pošto se CSKA neće vratiti sledeće sezone, čak i ako niko ne zna šta se dešava u geopolitičkom smislu, ostanak Monaka (u Evroligi) ne bi trebalo da bude problem. Kada se CSKA reintegriše, biće komplikovanije“, istakao je Glikman.
On je naveo i da Evroliga želi da ima Monako u svom takmičenju.
„Reći da je mesto već 'garantovano' nije tehnički tačno. Ali, ja ću to reći ovako: želimo da Monako nastavi da se razvija u Evroligi. U svakom slučaju, za Monako bi najjednostavnije bilo da se kvalifikuje (plasira u plej-of) na osnovu svojih sportskih rezultata. Ali da budemo jasni: želimo Monako. Želimo da budu deo porodice Evrolige i veoma smo optimisti da će uskoro biti u stanju da izgradi novu dvoranu sa potrebnim kapacitetom“, zaključio je Glikman.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala