- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Izabran novi v.d. direktora Pozorišta na Terazijama

© Sputnik / Radoje PantovićGlumac Rade Marjanović
Glumac Rade Marjanović - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
Pratite nas
Pozorište na Terazijama saopštilo je danas da je za njegovog novog v.d direktora izabran glumac Radoslav Rade Marjanović.
Skupština Grada Beograda je odluku o postavljanju Marjanovića donela na sednici održanoj 26. decembra 2022. godine, a pre njega funkciju direktora Pozorišta na Terazijam obavljao je Aleksandar Đaja, kaže se u saopštenju.
Marjanović je igrao u Ateljeu 212 i Narodnom pozorištu u Beogradu, a kao član Pozorišta na Terazijama ostvario je uloge u muzičkim predstavama „Splitski akvarel“, „Tri frtalja Beograda“, „Cigani lete u nebo“, „Lutka sa naslovne strane“, „Kabare“, „Poljubi me Kejt“ i drugima.
Igrao je i u televizijskim serijama scenariste Siniše Pavića „Bolji život“, „Porodično blago“, „Stižu dolari“, „Bela lađa“ i "Junaci našeg doba“, a Marjanović je bio i član Upravnog odbora Pozorišta na Terazijama u tri mandata, od kojih je u jednom bio i predsednik.
Knjige - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
KULTURA
Poznato ko je u užem izboru NIN-ove nagrade
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala