- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Hrvatski premijer smenio dvoje ministara

Pratite nas
Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je smenio ministra građevinarstva Ivana Paladinu i ministarku EU fondova i regionalnog razvoja Natašu Tramišak.
On je kazao da je nakon obavljenih konsultacija, sastanka parlamentarne većine i razgovora s Paladinom i Tramišakovom odlučio da ih razreši dužnosti ministara, a na njihova mesta predloži Branka Bačića i Šimu Erlića, prenela je Hina.
"Zadovoljan sam radom dosadašnjih ministara, ali je vreme za osveženje u Vladi'', poručio je Plenković.
Kada je reč o Paladini, kazao je da su zajedno došli do zaključka da je bolje da on napusti resor, a za novog potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva predložio je Branka Bačića.
"On je moj bliski saradnik, on je čovek velikog iskustva s kojim sarađujem već duže vreme, a obnova mora biti glavni prioritet Vlade", istakao je Plenković.
Erlić će postati novi ministar EU fondova i regionalnog razvoja, a premijer je za njega kazao da je kao saradnik ministarke dobro upućen u tu tematiku.
"Što se tiče ministarke Tramišak, ona nije bila najsrećnija što napušta Vladu, ali predsednik Vlade ima pravo da bira svoje saradnike i funkcioniše na način da ima puno poverenje u svoje saradnike”, rekao je Plenković, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala