- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski novinar: Isporuka oružja Ukrajini je istorijski greh prema ruskoj vojsci

Bugarska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
Pratite nas
Isporuka oružja Ukrajini predstavlja istorijski greh Bugarske, jer je Rusija oslobodila zemlju od Osmanlija u Rusko-turskom ratu, izjavio je bugarski novinar Velizar Enčev televiziji „Eurokom“.

„Šaljemo oružje, kojim će biti ubijeni potomci onih, koji su, pre skoro pola veka, oslobodili Bugarsku. To je istorijski greh. Bugarska je poslednja zemlja koja bi sebi mogla da dozvoli takvu odluku“, istakao je bugarski novinar.

On je dodao da Bugarska nije Poljska, koja sa Rusijom ima otežane istorijske odnose, i nije Turska, koja ima motive da vodi takvu politiku. Istakao je da je Rusija, nakon petovekovne okupacije Bugarske, obnovila zemlju i dala Bugarskoj ono što ona sada ima. Enčev je zaključio da nikakvi fondovi EU nisu obnovili Bugarsku, već nesebična pomoć Sovjetskog Saveza.
Prema njegovim rečima, ne sme se dozvoliti da mandat za formiranje vlade dobije partija „Demokratska Bugarska“, koja je jedan od glavnih pristalica pružanja vojne pomoći Ukrajini. Enčev je izrazio žaljenje što se Bugarska priključila tužbi Ukrajine u Hagu protiv Rusije.
Spomenik Sovjetskoj vojsci u Sofiji - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
RUSIJA
Bugarski novinar: Plaćenici nas ubeđuju da ruska vojska nema veze sa oslobađanjem Sofije od Osmanlija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala