- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Zdravstveno stanje Nikite Mihalkova se pogoršava

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaNikita Mihalkov
Nikita Mihalkov - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Pratite nas
Pogoršalo se zdravstveno stanje poznatog filmskog reditelja Nikite Mihalkova, koji se nalazi u bolnici. Upala pluća se proširila, a hronični problemi sa srcem su se pogoršali, javljaju mediji.
Mihalkovu je data kompleksna terapija i urađeni su mu testovi na grip i korona virus, koji su ispali negativni. I pored toga, lekari su mu dijagnostikovali idiopatsku upalu pluća.
Takođe se navodi da su lekari uspeli da izbegnu pojavu srčanog udara kod Nikite Mihalkova, pošto mu je na vreme dijagnostikovana atrijalna fibrilacija. Lekari prate stanje pacijenta. Za sada nema opasnosti po život.
U međuvremenu, Mihalkov je saopštio da za sada ostaje u bolnici, da je pod lekarskim nadzorom i da prima neophodnu terapiju.

„Želim da kažem da za sada ostajem u bolnici, da se nastavljaju pretrage i da dobijam neophodne lekove", naveo je Mihalkov na svom Telegram kanalu.

Režiser je dodao da je zahvalan svima za podršku i naglasio da, kada je reč o njegovom zdravstvenom stanju, treba verovati samo proverenim izvorima.

„Imajući u vidu količinu besmislenih informacija, koje nemaju mnogo veze s istinom, a objavljene su u medijima i na društvenim mrežama, proverene vesti o mom zdravlju moći ćete da saznate, daće bog, iz prve ruke - na mom zvaničnom Telegram kanalu 'Begoson'", napisao je Mihalkov.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da ruski predsednik Vladimir Putin redovno dobija informacije o zdravstvenom stanju filmskog reditelja. Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril saopštio je da se moli za zdravlje slavnog režisera.
Nikita Mihalkov je 5. januara hospitalizovan u teškom stanju. Kasnije su se pojavile informacije da je imao respiratornu insuficijenciju zbog obostrane upale pluća.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala