- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Veronikin spektakl u Australiji – tri sata borbe i 20 „raketa“ za pobedu nad Viktorijom!

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaVeronika Kudermetova
Veronika Kudermetova - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Pratite nas
Posle neverovatne borbe koja je trajala skoro puna tri sata Veronika Kudermetova, ruska teniserka, savladala je Viktoriju Azarenku, proslavljenu Beloruskinju, rezultatom 2:6, 7:6, 6:4 i plasirala se u drugo kolo turnira u Adelejdu. Ruskinja je imala impresivnu statistiku na kraju meča, a preokretom je stigla do druge pobede nad ikusnijom protivnicom.
Meč je bolje otvorila Veronika Kudermetova, prva je stigla i do brejka, ali je iskusna Azarenka odmah uzartila i ušla u nezaustavljiv ritam.
Prelomni trenutak bio je peti gem u kom je Kudermetova uspela da spasi četiri brejk lopte, ali ne i petu kojom je Beloruskinja došla do prednosti.
Međutim, od drugog seta ruska teniserka počela je da igra fantastičan tenis. Nije najbolje čitala servise protivnice, ali to joj nije pravilo većih poteškoća jer je svu snagu presumerila na svoj servis.
Koliko je dobro Kudermetovu služio servis pokazuje i statistika prema kojoj je ruska teniserka imala 20 as servisa. U drugom setu igralo se bez brejka, a u taj-brejk je nesigurnije išla Ruskinja.
Zahljajući vinerima kojih je na kraju meča imala čak 50, Kudermetova se opet vratila i izjednačila u setovima, što je značilo da drama ide u treći čin, ali i treći sat.
Ruska i beloruska teniserka igrale su bez brejk lopti sve do devetog gema kada je Kudermetova iskoristila treću šansu i oduzela servis Azarenki. U narednom gemu je bez problema uspela da sačuva svoj servis i na kraju odnese pobedu posle tri sata borbe i velikog preokreta.
Da pobeda bude još lepša za Ruskinju, Kudermetova je na meč loptu odigrala snažan i izuzetno precizan forhend kojim je stavila tačku na duel sa Azarenkom i pobedila je po drugi put u karijeri.
U osmini finala Kudermetova se sastaje protiv Ekaterina Aleksandrove, sunarodnice koja je prethodno eliminisala Žem Fourlis.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
SPORT
Hteli su da Novak priča o mržnji, a on je opet dokazao ljudsku veličinu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
SPORT
Novak kao fudbaler – dileme nije bilo: Prvak sveta sa Srbijom!
Srpska teniserka Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
SPORT
Olga ide ka cilju u Australiji, kraj za Nataliju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala