- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ukinuto rešenje o Svetom Stefanu i Miločeru

CC0 / Pixabay / Sveti Stefan
Sveti Stefan - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Pratite nas
Privredni sud Crne Gore ukinuo je rešenje od 7. marta prošle godine, kojim se određuje privremena mera zabrane HG "Budvanska rivijera" kao i Ministarstvu ekonomskog razvoja da preduzmu bilo kakve radnje koje mogu da štete "Adrijatik Propertisu" i njegovim pravima na ekskluzivitet i uživanje u zakupljenoj imovini rizorta "Aman Sveti Stefan".
Rešenje od 7. marta prošle godine doneo je raniji predsednik Privrednog suda Blažo Jovanić koji je u međuvremenu uhapšen.
Prema saznanjima portala RTCG iz Privrednog suda, veće sudije Marije Adžić usvojilo je prigovor HG "Budvanska rivijera" i Vlade, ukinulo rešenje od 7. marta i postupak vratilo na ponovno odlučivanje.
Rešenjem od 7. marta prošle godine, zabranjeno je preduzimanje radnji koje podstiču i ohrabruju na menjanje ograda, instalacija, opreme i elemenata koje služe kao zaštita privatnosti i ekskluziviteta u vezi sa Svetim Stefanom, Miločerom i plažama.
Po mišljenju veća, osporenim rešenjem nameće se nejasan zaključak kakve se radnje mogu preduzeti, nema dokaza da li su HG "Budvanska rivijera" i država preduzeli neke radnje u pravcu narušavanja ekskluziviteta, a posebno ako se zna da je postupak za utvrđivanje javnog interesa za ekproprijaciju katastarske parcele u državini "Adrijatik Propertisa" pokrenula Opština Budva a ne Vlada ili "Budvanska rivijera".
Pri tome nije jasno, po mišljenju veća, zašto se privremena mera određuje hotelskoj grupi "Budvanska rivijera" kada ona nije ugovorna strana u ugovoru kojim se određuje zakup imovine o kojoj je riječ.
Rešenjem od 7. marta navodi se da prva vrsta radnji koje su izričito zabranjene Privremenom merom jesu sve radnje koje mogu štetiti pravu korišćenja rizorta "Aman Sveti Stefan", uključujući uklanjanje ograda, instalacija i opreme i pokušaje promene prava na ekskluzivnost koju uživaju gosti rizorta.
"Druga vrsta radnji koje su izričito zabranjene Privremenom merom su preduzimanje bilo kakvih radnji koje mogu podstaći treća lica da preduzmu akte nasilja ili vandalizma nad imovinom datom u zakup Adrijatiku, uključujući i izmene na imovini rizorta 'Aman Sveti Stefan'", kazali su iz ove grupacije.
Međunarodni arbitražni sud u Londonu odbio je u septembru zahtev države Crne Gore da se otvori grad hotel "Sveti Stefan" i Vila "Miločer".
Plaže Svetog Stefana  - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
REGION
Sud u Londonu odbio zahtjev da se otvori Sveti Stefan, Paštrovići traže vraćanje državi i građanima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala