- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Svečana akademija u Brčko Distriktu povodom Dana Republike Srpske /foto/

Pratite nas
U Brčko Distriktu je povodom Dana Republike Srpske održana Svečana akademija, a predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da 9. januar treba da se poštuje i slavi bez obzira na pretnje koje je danas dobio.
„Dan Republike je nesumnjiva činjenica, ja neću da ustuknem, mi nećemo da se povučemo“, rekao je Dodik na proslavi Dana Republike u Brčkom.
Istakao je da Srpska nije zemlja iz inata već narodna, slobodna i zagledana u budućnost, ali svesna sebe i svoje istorije.
Ističući da su Srbi u Brčkom za Srpsku jednaki svim građanima Republike Srpske, Dodik je najavio velike projekte izgradnje trase auto-puta na ovom području koje je Srpska spremna da finansira, kao i na izgradnju gasovoda koji bi obezbedio jeftin energent.
Obeležavanju Dana Republike u Brčkom prisustvovali su i premijer Radovan Višković, ministri, narodni poslanici, čelnici distrikta i brojni građani.
Predsednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić poželeo je na 31. rođendan Republike da Srpska jača i da bude večna i istakao da se, uprkos specifičnom statusu distrikta, Srbi u Brčkom ne odriču svog identiteta, prenosi RTRS.
„Republika Srpska je rođena 9. januara i svako osporavanje kontinuiteta je pravno neutemeljeno, Dan Republike se ne slavi samo tamo gde nema Srba“, rekao je Milić.
Besednik na svečanoj akademiji Časlav Koprivica je rekao da je sloboda ključni preduslov opstanka Srba zapadno od Drine, a slobodna i nedeljiva Republika Srpska oličenje sigurnosti za srpski narod u BiH.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
REGION
Dodik: Neću ustuknuti od obeležavanja Dana Republike Srpske uprkos pretnjama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala