- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija jača za „Berlinski zid“ na Svetskom prvenstvu

CC0 / Pixabay / Rukomet
Rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Pratite nas
Nove fantastične vesti za rukometnu reprezentaciju Srbije. Nakon što su savladali aktuelne prvake Evrope – Šveđane u prijateljskom meču (30:28), Orlovi će na Svetskom prvenstvu biti jači za golmana Dejana Milosavljeva koji se oporavio povrede.
Bilo je neizvesno do samog kraja da li će iskusni 26-godišnji čuvar mreže biti spreman. Stigao je na pripreme Srbije i lekarski tim učinio je sve što je mogao, posle čega je Milosavljev otputovao u Berlin na dodatne preglede, posle čega mu je klub dao „zeleno svetlo“ da se ponovo priključi reprezentaciji u Katovicama.
Dejan je član reprezentaciji od 2014. godine, a trenutno je član Fuhsea iz Berlina i predstavljaće kapitalno pojačanje za selekciju Srbije koju vodi Španac Toni Đerona.
„Na osnovu prethodnih dogovora Rukometnog saveza Srbije sa klubom Dejana Milosavljeva, čuvar mreže srpske reprezentacije otputovao je na unapred planirane lekarske preglede i kontrole u Berlin. Na osnovu tih pregleda i povoljnih vesti, očekuje se da će se Dejan Milosavljev naknadno priključiti reprezentaciji u Poljskoj. Medicinski tim muške seniorske reprezentacije intenzivno je radio na oporavku Milosavljeva, čime je stanje drastično poboljšano u odnosu na početnu situaciju sa povredom. Dejan Milosavljev nestrpljivo iščekuje povratak u redove nacionalnog tima i učešće na Svetskom prvenstvu“, navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Srbije.
Milosavljev je pre odlaska u Nemačku, gde predstavlja „Berlinski zid“ na golu Fuhsea, igrao za Partizan, Varda i Jugović, a u nacionalnom timu iza sebe ima nekoliko velikih tamičenja.
Srbija će na Svetskom prvenstvu koje startuje 13. januara igrati u grupi sa Alžirom, Nemačkom i Katarom.
Kada su golmani Orlova u pitanju, osim Dejana Milosavljeva, tu je i iskusni Vladimir Cupara, kao i treći čuvar mreže, talentovani Milan Bomaštar.
Rukometaši Srbije tokom utakmice protiv Francuske u Zrenjaninu - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
SPORT
Rukometaši se revanširali i srušili prvaka Evrope
Srbija - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
SPORT
Srbija domaćin Evropskog prvenstva u boksu 2024. godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala