- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata: Saradnja Rusije i Azije - košmar za Zapad

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije
Ministarstvo inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Pratite nas
Dinamični i progresivni odnosi Rusije i Azije su politički i ekonomski „košmar“ za Zapad, koji se pridržava antiruske politike, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Andrej Rudenko listu „Izvestija“.
„Glavni politički i ekonomski košmar za Zapad u okviru njegove strateške antiruske linije, bez obzira da li se ostvaruje u pozadini specijalne vojne operacije ili dolazi iz drugih dubokih motiva, to su naši dinamični odnosi sa Azijom koji se razvijaju“, rekao je diplomata.
Prema njegovom mišljenju, savremeni svet ne želi da sledi pravila igre koja nameće Zapad, dok pozitivno orijentisane zemlje ne žure da se upišu u nove introvertne koalicije istomišljenika.
Rudenko je dodao, da te zemlje nemaju nameru da troše svoje resurse na šeme blokova, kao ni da podstiču geopolitičke i geoekonomske ambicije Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika. Azijske zemlje se rukovode principima blagostanja i prosperiteta naroda, a ne geopolitičkim rivalstvom, zaključio je ruski diplomata.
Samit Rusija- Centralna Azija - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
RUSIJA
Potreba za prisustvom Rusije u Aziji – ogromna: Šta Rusija može da ponudi regionu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala