- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ruska ambasada u Sarajevu prvi put se oglasila povodom Dodikovog ordena Putinu

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaMilorad Dodik i Vladimir Putin
Milorad Dodik i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Pratite nas
Ambasada Ruske Federacije u BiH saopštila je danas da reagovanje Kancelarije visokog predstavnika (OHR) na odluku o odlikovanju predsednika Rusije Vladimira Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici samo potvrđuje činjenicu da je OHR postao apsolutno nekompetentan, impotentan i irelevantan.
Navode da se OHR bavi svačijim poslom, osim striktnog poštovanja svog direktnog mandata koji proizlazi iz Dejtonskog mirovnog sporazuma.
Ukazuju da, kako kažu, posebno patetično zvuče pouke OHR-a u sferi morala i poručuju da bi neizmerno doprineo moralu kad bi bio zatvoren u najskorije vreme i tako oslobodio BiH, kako navode, "zagušljivih kandži spoljnog prorektorata".
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je predsednika Rusije Vladimira Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici za naročitu patriotsku brigu i ljubav prema Srpskoj.
Orden Putinu trebalo bi da bude uručen prilikom njegovog prvog narednog sastanka sa predsednikom Republike Srpske.
Iz OHR su juče upitali zašto rukovodstvo Republike Srpske odlikuje Vladimira Putina, kako su naveli, čoveka koji krši ljudska prava i čije delovanje se osnovano naziva ratnim zločinom.
"Predsednik RS bi trebao da deluje sa više mudrosti i odgovornosti, u interesu svih građana RS umesto što se priklanja takvim nečasnim ljudima", saopšteno je na Tviter nalogu OHR-a.
Saznajte još i: Ko i zašto decenijama seje razdor na Balkanu?
Predsednik Ruske Federacije V. Putin sastao se sa članom Predsedništva BiH M. Dodikom - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
REGION
Kome orden ako ne Putinu: Srpska pokazala snagu, a Zapad konačne namere /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala