- Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
ŽIVOT
Zanimljivosti iz zemlje i sveta

Promena vremena tokom noći i jutra – stiže sneg

© AP PhotoMećava
Mećava - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Pratite nas
Meteorolog Đorđe Đurić prognozira da se tokom noći u Srbiji očekuje veoma jak severozapadni vetar sa obilnim padavinama, a da će na planinama pasti više od 30 centimetara snega.
„U nastavku dana sledi prestanak padavina, ali već pred kraj dana i tokom večeri Srbiju će zahvatiti novi i jači talas padavina. U ovom času centar ciklona premešta se preko Srbije, što uslovljava da je jugoistočni vetar u skretanju na severozapadni, a prodor hladnog fronta uslovljava priliv hladnije vazdušne mase preko Panonske nizije i iz oblasti Alpa. U drugom delu dana centar ciklona biće malo istočnije od Srbije i Srbija će biti u njegovom zadnjem i hladnijem sektoru, za razliku od ponedeljka kada je Srbija bila u toplom sektoru ciklona“, najavio je Đurić.
Prema njegovim procenama, u Srbiji će u toku večeri i u noći ka sredi i u sredu ujutro biti oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a duvaće i veoma jak severozapadni vetar.
Očekuje se veća količina padavina, naročito u zapadnim, centralnim i istočnim predelima Srbije. U većini predela očekuje se od 10 do 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više, a na planinama od 10 do 30 centimetara snega, ponegde i više, a jak severozapadni vetar stvaraće snežne nanose i smetove. Temperatura će se kretati od 2 do 6°S, u Beogradu oko 4°S, a na planinama oko -5°S.
U sredu ujutro temperatura u nižim predelima na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije opala bi na 0°S, pa bi kiša prešla u susnežicu i sneg. Mogao bi se formirati i manji snežni pokrivač, ali on se neće dugo zadržavati.
„Najmanje padavina očekuje se na severu Vojvodine, a padavine do srede ujutro bi tamo i prestale. Tokom dana i padavine nad Srbijom će oslabiti, do večeri i prestati, kao i severozapadni vetar“, poručuje meteorolog, preneo je „Blic“.
Vremenska prognoza - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
DRUŠTVO
Vreme danas: Oblačno i hladnije, do 7 stepeni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala