- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Meta ruskih „Iskandera“ - infrastruktura ukrajinske vojske /video/

© UPSI MO RFRuski sistem "Iskander"
Ruski sistem Iskander - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije je prikazalo video lansiranja rakete operativno-taktičkog kompleksa „Iskander“ na vojne objekte ukrajinske vojske u zoni specijalne vojne operacije.
Zabeležen je kadar izlaska kompleksa na startnu poziciju. Na snimcima se vide i elementi kojima je maskiran kompleks. Lanser je zatvoren posebnom mrežom koja je impregnirana hemijskim elementom koji neutrališe radio talase. Taj materijal apsorbuje signal neprijatelja i radar ne može da primeti kompleks.
Prikazan je rad komandira baterije koji prethodi lansiranju rakete i sam start rakete. Nakon što se raketa odvoji, lanser napušta poziciju. Kako su naveli u Ministarstvu odbrane, u slučaju da pozicija nije otkrivena sistem može da ostane za još jedno lansiranje.
Posada se trudi da svaki put nakon lansiranja menja poziciju. Municija se može napuniti i direktno na terenu ili na drugoj poziciji, ali to premeštanje sistema ne utiče na borbenu spremnost, ako sve vreme dobija koordinate ciljeva.
Kako je naveo komandir baterije, njegovi vojnici učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji od samog početka i mogu da ispune svaki zadatak.
Kompleksi gađaju podzemne bunkere, komandne punktove, aerodrome, skladišta sa tehnikom i municijom. Balistička raketa odoleva napadima protivvazduhoplovne odbrane neprijatelja i može da uništi oklopna vozila i vojsku, čak i podzemne strukture prekrivene betonom. Takođe, u arsenalu Iskandera se nalaze i krstareće rakete koje lete na veoma niskoj nadmorskoj visini.

„Operativno-taktički raketni kompleksi ‘Iskander’ su udaljeni kilometrima od linije fronta, ali neprijatelj se uvek oseća ugroženim. Za posadu nije važno u kom periodu dana se vrši lansiranje. Raketne divizije 'Iskandera' su 24 časa na borbenom dežurstvu,“, rekli su u Ministarstvu odbrane Rusije.

Samohodni minobacač 2S4 Tulipan - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
RUSIJA
Rusija primenila najmoćniji minobacač „Tulipan“ protiv ukrajinske vojske /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala