- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

„Kustendorf“ od 25. do 29. januara na Mećavniku

© Tanjug / RADE PRELICEmir Kusturica na otvaranju "Kustendorfa"
Emir Kusturica na otvaranju Kustendorfa - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Pratite nas
Šesnaesti filmski i muzički festival „Kustendorf“ biće održan od 25. do 29. januara na Mećavniku.
„Kustendorf“, čiji je osnivač nagrađivani reditelj Emir Kusturica, jedan je od retkih festivala u svetu na kome je na svakom koraku vidljiva razmena energije mladih i iskusnih umetnika.
Svake godine „Kustendorf“ ugosti proslavljene autore, glumce i muzičare, te brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz celog sveta, kao i druge eminentne goste iz sveta filma.
Paolo Sorentino, Met Dilon, Lav Dijaz, Nikita Mihalkov, Džoni Dep, Žak Odiar, Džim Džarmuš, Odri Totu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Andrej Končalovski, Mateo Garone, Ruben Estlund i mnogi drugi bili su gosti festivala na Mećavniku.
Zbog izuzetne atmosfere, festival se, prema mišljenju jednog od najčitanijih filmskih portala u Americi - „Muvimejkera“, tri puta našao među najboljim svetskim festivalima koje biraju renomirani filmski radnici: scenaristi, reditelji, producenti, kritičari.
Ovogodišnji program biće uskoro najavljen.
Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
Podkast
Emir Kusturica otkriva: Ko sam u stvari ja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala