- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Predsednik morao da se izvini legendi – i Mbape digao glas: Zidan je Francuska!

© Sputnik / Eric FEFERBERGZinedin Zidan
Zinedin  Zidan - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
Pratite nas
Velika prašina podigla se zbog izjave predsednika Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Grea, koji je pokazao nepoštovanje prema legendi kakva je Zinedin Zidan. Čak se i prva zvezda „trikolora“ Kilijan Mbape umešao i javno poručio da je Zizu Francuska, što je prouzrokovalo da se Le Gre ubrzo izvini.
Prvi čoven FS Francuska gostovao je u emisiji „Bartoli tajm“ koja se emituje na Radiju RMC Sport kod čuvene teniserke Marion Bartoli, gde je pričao o tome zbog čega je doneta odluka da Didije Dešan ostan na kormilu nacionalnog tima.
Iako je dobar deo javnosti posle poraza u finalu Mundijala u Kataru od Argentine bio za to da legendarni Zi-Zu, koji se proslavio kao trener Real Madrida, bude novi selektor Francuske, usledila je šokantna izjava Le Grea na račun Zinedina Zidana.
Ne bih se javio Zidanu da me pozove. Šta da mu kažem? Dobar dan gospodine, ne brinite, tražite neki drugi klub jer sam se upravio dogovorio sa Didijeom. Zidan u Brazilu? Ne dajem pet para za to. Ne zanima me. Neka radi šta hoće, to nije moj posao. Nikada se nisam sreo sa njim, nikada nismo ni razmišljali da se raziđemo sa Dešanom“, rekao je Le Gre, što je naišlo na osudu francuske javnosti.
Potrebu da javno prokomentariše ispad predsednika Saveza je osetio i Kilijan Mbape, koji je odigao vanserijski turnir, ali je njegov tim morao da se zadovolji srebrnom medaljom.

„Zidan je Francuska. Nedopustivo je da tako ne poštujemo legendu“, oglasio se Kilijan na društvenoj mreži Tviter.

Takav epilog naterao je Le Grea da se oglasi još jednom i da se izvini velikom Zinedinu Zidanu, jednom od najvećih fudbalera Francuske.
„Nespretni komentari prouzrokovali su nesporazum. Izvinjavam mu se“, glasilo je kratko i šturo izvinjenje Le Grea.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
SPORT
Srpska „luda glava“ ruši fudbalska pravila
Stefan Savić - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
SPORT
Ponosni Mojkovčanin „kragnom“ umirio ratobornog Španca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala