- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusko Ministarstvo odbrane: Kijev spremio provokaciju velikih razmera za diskreditovanje ruske vojske

© Sputnik / Vladimir Baranov / Uđi u bazu fotografijaZastava Rusije na zgradi Ministarstva odbrane
Zastava Rusije na zgradi Ministarstva odbrane - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
Pratite nas
Ukrajinska strana ponovo je pripremila provokaciju velikih razmera kako bi optužila Oružane snage Rusije za ratne zločine, navodi se u hitnom saopštenju Međuresornog koordinacionog štaba Ruske Federacije za humanitarni odgovor u Ukrajini.
„Specijalne službe Ukrajine pripremile su novu antirusku provokaciju velikih razmera koja ima za cilj da diskredituje Oružane snage Ruske Federacije i optuži ruske vojnike da su navodno počinili ratne zločine“, navodi se u saopštenju.
Kako se navodi, na Badnje veče predstavnici Državnog istražnog biroa i Službe bezbednosti Ukrajine organizovali su otvaranje grobova na grobljima u naseljima Kozačja Lopalj, Veliki Burluk, Šipovato i Hatno u Harkovskoj oblasti. U njima su sahranjeni stanovnici koji su umrli prirodnom smrću u periodu od 24. februara do 6. septembra 2022. godine.
„Nakon ekshumacije, tela ukrajinskih državljana su dodatno unakažena i bačena u posebno pripremljene jame na periferiji ovih naselja kako bi se stvorila baza lažnih dokaza navodnih mučenja i streljanja civila od strane ruskih vojnika“, ističe se u saopštenju.
Antiruskom provokacijom koju sprema kijevski režim će pokušati da zadrži pažnju Zapada i ubedi u potrebu nastavka podrške Ukrajini.
„Ovim antiljudskim metodama, kijevski režim, u svetlu odustva bilo kakvih uspeha na bojnom polju, nastoji da zadrži pažnju zapadne publike i ubedi strane partnere kijevskog režima u potrebu za njegovom daljom podrškom“, objašnjava se u saopštenju.
Ministarstvo je dodalo da sada predstavnici ukrajinskih specijalnih službi i pravosudnih organa fotografišu i snimaju tela preminulih državljana Ukrajine, a u prisustvu lažnih svedoka imitiraju rad „forenzičkih stručnjaka“ i drugih „proceduralnih koraka“.
Pripadnik Službe bezbednosti Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Ukrajinski vojnici streljali 20 ljudi u Hersonskoj oblasti - sprema se provokacija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala