- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan zgazio Cibonu, blistali „mlađi“

© Foto : ABA liga / Partizan NIS / Dragana StjepanovićAlen Smailagić – detalj s utakmice KK Partizan – Krka
Alen Smailagić – detalj s utakmice KK Partizan – Krka - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana savladali su Cibonu sa 93:68 (17:19, 32:19, 25:19, 19:11) u okviru 14. kola ABA lige. Crno-beli su stigli do 12. pobede u sezoni u regionalnom takmičenju kojom su se izjednačili sa večitim rivalom Crvenom zvezdom na vrhu tabele.
Duel u Areni obeležio je Alen Smailagić, najbolji pojedinac na meču, a crno-beli su meč prelomili u drugoj četvrtini koju su dobili sa 32:19. Najveću prednost na meču puleni Željka Obradovića su imali upravo krajem poslednje četvrtine kada su vodili sa 26 poena razlike (92:66).
Pored razigranog Smailagića (20 poena), solidni u redovima Partizana bili su i Tristan Vukčević sa 14 poena i devet skokova, kao i iskusni Danilo Anđušić sa 19 koševa.
Trener Obradović odmarao je neke od glavnih nosilaca igre poput Pantera, Egzuma, Papapetrua i Madara, koji su proveli u proseku oko desetak minuta na parketu. Zek Ledej nije bio u sastavu.
U redovima Cibone najviše se istakao Aleksandar Aranitović sa 16 poena, dok je Baković ubacio 11.
Crno-bele sredinom nedelje očekuje dupli program u Evroligi, gostovanje Makabiju pa dolazak Baskonije, dok u sledećem kolu ABA lige dočekuju MZT iz Skoplja.
Plasman obezedio Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala