- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kadirov objašnjava: Američke milijarde slabo stižu do ukrajinskih rovova - to je šema za pranje novca

© AP Photo / Evan VucciAmerički PRO sistem "Patriot" razmešten u Poljskoj
Američki PRO sistem Patriot razmešten u Poljskoj - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
Pratite nas
Finansijska pomoć koju Ukrajini pružaju zapadne države predstavlja još jednu šemu za pranje novca – do rovova neće stići više od 15 odsto od ukupne sume“, napisao je čečenski lider Ramzan Kadirov na svom telegram kanalu.
„Vidim da su neki zabrinuti zbog strane pomoći Ukrajini. Ne brinite! To je šema za pranje novca. Zvaničnici sa Zapada i Ukrajine će opljačkati ova sredstva i do rovova će stići najviše 15 odsto od ukupne pomoći“, rekao je šef regiona.
Prema njegovim rečima, danas se više treba brinuti o tome što se sukobi vode na teritoriji Rusije, posebno u nedavno pripojenim regionima.
„To su naši regioni koji su želeli da uđu u sastav naše države kako bi zaštitili stanovništvo od satanističkih akcija ukrajinskih i NATO nacionalista. Dakle, ne bi trebalo da bude pregovora. Treba gađati jazbinu satanista u centru Kijeva! Treba gađati glavnog zaštitnika i agitatora ove podle ideologije - Zelenskog“, rekao je Kadirov.
Nakon početka specijalne operacije u Ukrajini, zapadne zemlje su uvele sankcije Moskvi i povećale vojnu i finansijsku podršku Ukrajini. Kako je Pentagon ranije saopštio, SAD su 2022. godine Kijevu pružile više od 20 milijardi dolara pomoći, a sledeće godine bi trebalo da se ova cifra uveća.
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je ranije rekao da je „podrška SAD u svim oblastima bila od vitalnog značaja za uspeh Ukrajine na bojnom polju“ i da Kijev računa na nastavak pomoći.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala