- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik odlikovao Putina

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaMilorad Dodik i Vladimir Putin
Milorad Dodik i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici.
„Putin je zaslužan za razvijanje i učvršćivanje saradnje i političkih i prijateljskih odnosa Republike Srpske i Rusije. Ima zasluga na polju javnih delatnosti kojima se doprinosi sveukupnom i obostranom političkom ekonomskom društvenom i privrednom rastu i razvoju“, rekao je Dodik u Banjaluci na svečanosti dodele odlikovanja.
Orden će biti uručen naknadno, prilikom prvog susreta Dodika i Putina.
Dodik je zahvalio predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kao pouzdanom osloncu Republike Srpske.
„Zahvaljujući poziciji Vladimira Putina i snazi Ruske Federacije, glas i stav Republike Srpske čuje se i uvažava i njena pozicija je očuvana pod naletom međunarodnog intervencionizma“, poručio je Dodik.
Predsednik Republike Srpske je Ordenom Republike Srpske na lenti odlikovao, između ostalih, i patrijarha srpskog Porfirija.
Dodik je istakao da je ponosan što u ime Srpske dodeljuje ordenje i odaje priznanja na ceremoniji povodom 9. januara, koja je posvećena prijateljima Republike koji joj pružaju podršku i ljubav.
„Čovek je snažan koliko ima prijatelja, tako se meri i država po svojim prijateljima koji su uvek uz vas, poštuju vas i spremni su da pomognu. Srpska se zahvaljuje svojim prijateljima koji je poštuju i uvažavaju“, rekao je Dodik.
Predsednik Srpske uručio je odlikovanja zaslužnim građanima i institucijama povodom Dana Republike Srpske, objavila je RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala