- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.
Novak Đoković i Danil Medvedev na Australijan openu - Sputnik Srbija

Novak preko granice bola i Rusa do finala u Adelejdu – odlazak sa terena, pa najlepši Božićni poklon

Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, plasirao se u finale turnira u Adelejdu posle velike pobede protiv Danila Medvedeva rezultatom 6:3, 6:4. Pred kraj prvog seta Novak je osetio bol u zadnjoj loži, ali je uspeo da se vrati kao ranjeni lav i po deveti put u karijeri savladala ruskog tenisera.
Prvo nas je Novak zabrinuo bolnom grimasom, a onda se vratio kao ranjeni lav, pronašao taktiku da iako povređen zapreti Medvedevu i uspeo je da se plasira u finale u Adelejdu.
Videlo se na početku meča da je Novak u daleko boljoj formi od Medvedeva koji mentalno kao da nije bio na meču.
U četvrtom gemu Novak je stigao do brejk lopti, a nakon što je prvu spasao ruski teniser, srpskom asu poklonio je duplu servis grešku koja je donela 3:1.
Novak je nastavio u odličnom ritmu, a onda je u sedmom gemu pojurio na jednu od Danilovih lopti i istegao mišić, posle čega ga je zabolela zadnja loža, a bolna grimasa zabrinula je publiku, navijače kao i ceo Đokovićev tim.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
SPORT
Noletova povreda koja brine pred Australijan open
Međutim, poskakujući Novak je završio gem, a potom zatražio i medicinski tajm-aut posle kog se vratio na teren i završio set u svoju korist.
Oprezno, sa dozom straha i nesigurnosti Novak je ušao u drugi set i delovalo je kao da je odustao od toga da napadne servis protivnika. Međutim, mišić se zagrejao i ispostavilo se da je srpski as samo pažljivo čekao taj trenutak, a onda je stigao do brejk lopte.
Ponovo je Medvedev u ključnom trenutku napravio duplu servis grešku, a onda se prelomni momenat dogodio u narednom gemu.
Rus je stigao do dve brejk lopte, a neverovatni srpski teniser posle promašenog prvog servisa, servirao je drugi 200 kilometara na čas!
Drami nije bilo kraja, jer je u Medvedev počeo da pravi bolne grimase i hvata se za nogu zbog čega je u svom sledećem servis gemu skraćivao poene i osvojio ga sa nulom.
Međutim, Novak je stavio tačku novim fantastičnim servisima i obezbedio finale u Adelejdu u kojem igra protiv Sebastijana Korde, američkog tenisera.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
SPORT
Australijanci čestitali Novaku Božić na srpskom: „Hvala što ste došli da proslavimo zajedno“
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
12:49 07.01.2023
6:3, 6:4 – Kraj! Pobeda Novaka Đokovića!
12:43 07.01.2023
6:3, 5:4 – Strašan gem Medvedeva
Sada je Medvedev teniser koji skraćuje poene jer je izgleda i on osetio bol u zadnjoj loži.
Strašno je servirao i sa nulom stigao do gema.
12:42 07.01.2023
6:3, 5:3 – Potvrda brejka!
Danil se ne predaje tek tako! Napao je Novakov servis, ali taman kada se činilo da se bliži opasnost, Đoković je iz rukava izvukao maestralan servis.
Međutim, strašnim riternom Medvedev je otvorio poen koji mu donosi prvu brejk loptu. Nije dobro počelo, Novak je promašio prvi servis, ali onda bombu od drugog servisa od 200 kilometara na čas šalje srpski as.
Naučio je lekciju srpski as i nije dozvolio da dobar ritern srpskog asa ponovo donese šansu za brejk. Duga razmena pripala je Medvedevu koji želi veću podršku sa tribina, dok je Novak zamolio sudiju da opomene publiku.
Opao je ritam igre u gemu i Medvedev je uspeo da dođe do još jedne šanse, koju takođe spašava Novak novim asom.
Vezao je potom još jedan, a onda i servis viner za veliku prednost i potvrdu brejka.
12:30 07.01.2023
6:3, 4:3 – Brejk!
Pročitao je Novak sjajno Medvedeva i konačno zapretio ruskom teniseru na njegov servis.
Naredni poen Đoković je fantastično izgradio i izabrao sjajne udarce, a onda vinerom stigao do brejk lopte.
Rus pravi novu duplu grešku, a Novak stiže do brejka!
12:27 07.01.2023
6:3, 3:3 – Novo izjednačenje
Ruski as niže jeftine greške na Novakov servis. Srpski as odličnim bekhendom napada Medvedeva koji nema odgovor.
Na skoro identičan način, Novak osvaja još jedan poen, a konačno se za nijansu bolje i kreće. Još jednom sa nulom srpski teniser stiže do novog izjednačenja.
12:22 07.01.2023
6:3, 2:3 – Đoković ni blizu da zapreti na Danilov servis
Medvedev je mogao na isti način da završi servis gem, iako je Novak odgovorio sa nekoliko sjajnih riterna. Međutim, Rus je poklonio Novaku poen posle duple servis greške.
To je ujedno bio jedini Novakov poen u ovom gemu.
12:19 07.01.2023
6:3, 2:2 – Ranjeni lav je neverovatan
Medvedev pomaže Novaku jer lako dopušta greške, a Novak uspeva da odigra odlična volej posle čega vezuje i agresivan servis.
Sa nulom osvaja gem.
12:15 07.01.2023
6:3, 1:2 – Novak ne deluje dobro
Deluje da ruski teniser mnogo lakše stiže do gemova, Novak i dalje ne deluje dobro.
12:13 07.01.2023
6:3, 1:1 – Izjednačenje, ali i ne tako dobri znaci
Iako deluje da je povreda u Novakovoj glavi i da se strah uvukao, srpski teniser je potrčao ka mreži, napao Rusa i osvojio poen.
Međutim, ta taktika za skraćivanje poena nije prošla u narednom poenu. Kako je gem odmicao videlo se da Novak želi da skrati poene što nije dobar znak.
Srećom, servis je slušao pa je Đoković upisao novi as, a potom poslao još jednu agresivnu loptu . Medvedev šalje lopticu u aut, a srpski as stiže do izjedančenja.
12:10 07.01.2023
6:3, 0:1 – Medvedev poveo u drugom setu
Medvedev koristi Novakovu nesigurnost i šalje mu snažne dijagonale na koje srpski as ne sme da krene kako ne bi pogoršao stanje sa zadnjom ložom.
Ruski as ne blista na terenu, igra daleko ispod svog nivoa, ali uspeva da stekne prednost na startu drugog seta.
12:04 07.01.2023
6:3 – Novak zaboravio povredu i osvojio set
Odlično je Novak otvorio gem, ali nema dobrih servisa kao na startu. Međutim uspeo je da se skoncentriše i na kraju odservira as koji mu donosi prvi set.
12:00 07.01.2023
5:3 – Medvedev smanjuje, Novakova kretnja brine
Najpre je Novak poslao lopticu u mrežu, a potom je Medvedev pogrešio, ali mnogo brine kretnja srpskog asa.
Đoković ne trči kao inače, štedi se i kao da je poklonio ovaj gem ruskom teniseru.
11:51 07.01.2023
Medicinski tajm-aut
Novak je morao da napustio teren jer je u sedmom gemu meča prilikom jednog udaraca istegao nogu više nego što je trebalo. Poskakivao je do kraja gema, uspeo je da ga osvoji, ali moraće na pauzu kako bi se procenilo koliko su povreda i bol ozbiljni.
11:50 07.01.2023
5:2 – Novak osetio bol, pa spasio brejk loptu
Nije uspeo srpski teniser da odigra dubok volej kao Danil u prethodnom gemu, pa je ruskom teniseru pripao prvi poen na Novakov servis. Međutim, odmah se Đoković ispravlja servisom.
Posle jednog snažnog servisa, usledio je drugi koji je bio ispraćen sa dva agresivna forhenda.
Ruski teniser najpre se branio pa potom napao Novaka i uspeo da osvoji jednu dužu razmenu, a to mu je dalo samopouzdanja da još jednom napadne i dođe do prve brejk lopte.
Ono što nije dobro je što se Novak drži za zadnju ložu. Poskakuće, ali uspeva da spasi brejk loptu. Imao je srpski teniser i sreće jer je Danil poslao jednu lopticu u aut, a onda najlepši poen na meču posle sjajne razmene Novak osvaja gem.
11:42 07.01.2023
4:2 – Medvedev smanjuje prednost Đokovića
Fantastičan poen osvojio je Medvedev! Odlično je procenio kada da izađe na mrežu i poslao Novaku dubok volej koji srpski as nije mogao da stigne.
Međutim, i dalje ruski teniser ne mjojže da osvoji poen na drugi servis. Novak svaku grešku koristi da ga napadne.
Medvedevu je pomogao servis i spasao ga još jednog brejka.
11:39 07.01.2023
4:1 – Srpski as potvrdio brejk
Đoković pravi prvu duplu servis grešku u meču, ali odlično se vratio srpski as jer je vezao nekoliko dobrih servisa.
Međutim, Medvedev menja ritam i šalje Novaku nezgodnu forhend dijagonalu posle koje Srbin šalje lopticu u mrežu.
Slajs servisom srpski teniser uspeo je da stigne do nove gem lopte, a posle fantastične razmene bekhendima poen za potvrdu brejka pripada Đokoviću.
11:32 07.01.2023
3:1 – Brejk za Novaka!
Odigrao je Novak i prvi volej na meču i to odlično. Medvedev dobro servira, ali čim pogreši i započne reli poeni se sele na stranu srpskog tenisera.
Otvorio je Danil dobro poen servisom, ali je Novak spremio sjajan ritern i upisao forhend viner koji mu je doneo dve brejk lopte.
Ruski as prvu spašava servisom, ali drugu nije uspeo!
11:27 07.01.2023
2:1 – Odličan Novak
Još jedna duža razmena udaraca pripala je srpskom asu. Novak u odličnom ritmu, igra agresivno i Rus nema priliku da zapreti na njegov servis.
11:25 07.01.2023
1:1 – Medvedev takođe dobar na servisu
Na drugoj strani i Medvedev pokazuje odličan servis. Međutim, prvi duži reli pripao je Novaku koji je dobro otvorio poen maestralnim vinerom.
Medvedev je prvi put promašio prvi servis i odmah izgubio poen jer je bekhend završio u mreži, ali Đoković mu nije zapretio već je Rus završio gem izlaskom na mrežu.
11:22 07.01.2023
1:0 – Novak počinje sigurno
Novak je počeo snažnim servisom, i samo nastavio upisavši i prvi as. Medvedev je potom pogodio prelepu dijagonalu. Novak nije dozvoli ruskom teniseru da previše napadne jer je stigao do gem lopti posle odličnog servisa i sjajnog forhenda.
Još jednim forhend vinerom Novak dolazi do prednosti na početku meča.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala