- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Telekom Srbija se širi na tržište SAD i Nemačke

Telekom Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
Pratite nas
Telekom Srbija će u maju proširiti svoju mrežu na nemačko tržište, krajem godine i na američko, a planira i da izađe na evropsku berzu sa korporativnim obveznicama, kao i da na svetskom nivou promoviše svoju produkciju filmova i serija, kaže generalni direktor kompanije Vladimir Lučić.
Direktor Telekoma Srbija rekao je da je 2023. godina kada ta kompanija treba da se dobro pozicionira u svetskoj utakmici.
On je najavio da će Telekom svoju mrežu u maju proširiti na nemačko tržište i podsetio da je taj projekat planiran da se realizuje ranije, ali da je zbog situacije sa pandemijom odložen za 2023.
Takođe, dodao je da je plan da Telekom proširi mobilnu mrežu i na SAD do kraja godine ili najkasnije početkom 2024, kao i da ponudi svoje usluge i proizvode turskom tržištu.
Lučić je istakao kako je veoma važno što se Telekom Srbije u toku prošle godine proširio, kao mobilni operater, na još dve zemlje - Švajcarsku i Severnu Makedoniju.
Lučić je rekao da kompanija očekuje u predstojećem periodu veliku ekspanziju kada su u pitanju digitalni servisi i multimedijalni sadržaj.
„Osim toga što ćemo se pozicionirati u zemljama gde ima naše dijaspore i gde će se naš sadržaj i digitalni servisi prodavati dijaspori čitavog prostora bivše Jugoslavije, hoćemo da dođemo i do drugih korisnika“, ističe Lučić.
Direktor Telekoma Srbija u intervjuu za Tanjug najavio je da će kompanija izaći na evropsku berzu u aprilu ili maju.
© Tanjug / RADE PRELIĆVladimir Lučić, direktor Telekoma Srbija
Vladimir Lučić, direktor Telekoma Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
Vladimir Lučić, direktor Telekoma Srbija
Lučić je istakao da je Telekom tokom 2022. godine ostvario rekordne rezultate bez obzira na geopolitičku situaciju u Evropi, kao i da očekuje da će sa tim trendom nastaviti i u 2023.
„Prihod Telekoma Srbija je u 2022. u Srbiji porastao za više od 10 odsto i to najviše zahvaljujući rastu broja korisnika interneta i televizije“, naveo je Lučić.
Takođe, rekao je i da je broj korisnika interneta i televizije u 2022. godini porastao za oko 100.000, i da broj korisnika televizije samo u Srbiji prelazi cifru od 1,2 miliona korisnika.
Lučić je kazao da je kompanija i kada je u pitanju mobilna mreža povećala prihod za 10 odsto, te da je kompanija za 100 miliona evra više prihodovala u odnosu na 2021. godinu.
Naglasio je da će prihod Telekoma, kada se sumiraju svi rezultati 2022. godine, biti veći od 1,5 milijarde evra, dok će prihod samo u Srbiji biti veći od milijardu evra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala