- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li Srbiji vredi da juri „škotski scenario“?

© AP Photo / Emrah GurelLiga šampiona
Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
Pratite nas
Srpski fudbal će sledeće sezone imati dva predstavnika u Ligi šampiona. Prvak će direktno u grupnu fazu, dok će drugoplasirani kroz ligašku stazu tražiti plasman u društvo najboljih kroz kvalifikacije.
Dakle, moglo bi lako da se desi da, uz malo sreće, imamo i dva kluba među 32 najboljih u Evropi, ali i da oni oboje dožive fijasko u grupnoj fazi. Debakl, kao što su upravo doživeli Škoti.
Naime, posle mnogo godina, Škotska je imala dva predstavnika u elitnom takmičenju, večite rivale iz Glazgova, Seltik i Rendžers, koji su se propisno obrukali u društvu najboljih.
Na 12 utakmica osvojili su samo dva boda i to oba „zeleno-beli“, dok je Rendžers sa nulom obezbedio epitet najgoreg tima u Ligi šampiona ove sezone, nadmašivši tako Dinamo iz Zagreba.
Ovaj „škotski scenario“ svakako je jasna opomena beogradskim rivalima da bi morali da se ozbiljnije pojačaju do sledećeg leta, ako misle da budu konkurentni u društvu najboljih.
Posebno, Crvena zvezda, koja više nije konkurentna ni u drugom po jačini takmičenju, Ligi Evrope, iz koje je nedavno ispala kao poslednjeplasirana ekipa u grupi.
Dejan Nedić - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2023
SPORT
Njega ne treba predstavljati: Dejan Nedić otkriva za Sputnjik – kome bi dao crveni karton /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala