- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska: U ofanzivi u pravcu Donjecka ukrajinske snage izgubile skoro 80 vojnika

© Sputnik / RIA NovostiRuska vojska u Ukrajini
Ruska vojska u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2023
Pratite nas
Tokom ofanzive Oružanih snaga Rusije u pravcu Donjecka ubijeno je ili ranjeno do 80 pripadnika ukrajinske vojske, a uništeno je i 10 jedinica opreme, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Pored toga, uništena su i dva tenka, tri borbena vozila pešadije i pet automobila.
U pravcu južnog Donjecka u napadima ruske avijacije, artiljerije i teških minobacačkih sistema na području DNR i u Zaporoškoj oblasti likvidirano je preko 50 ukrajinskih vojnika, jedan tenk, tri borbena oklopna vozila i tri kamioneta.
Na području Kupjanska ruske snage likvidirale su više od 40 ukrajinskih vojnika, jedan tenk, dva borbena oklopna vozila i dva automobila.
Prema izveštaju Ministarstva odbrane, u pravcu Krasnog Limana u napadima ruske avijacije i artiljerije uništene su dve jurišne grupe ukrajinske vojske, tri diverzantsko-izviđačke grupe. Neprijatelj je ukupno izgubio preko 60 vojnika, tri oklopna vozila i 4 kamioneta.
Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerijske vojne jedinice Oružanih snaga Rusije tokom prethodnog dana gađale su 65 artiljerijskih jedinica na vatrenim položajima, ljudstvo i vojnu opremu Oružanih snaga Ukrajine u 102 regiona.
Na području DNR pogođen je kontrolni punkt 95. desantno-jurišne brigade ukrajinske vojske. U oblasti dva naselja u DNR i jednom naselju u Hersonskoj oblasti uništena su tri skladišta artiljerijske municije Oružanih snaga Ukrajine. Na području dva naselja u DNR otkriveni su položaji i uništen lanser, kao i radar ukrajinskog protivvazdušnog raketnog sistema S-300.
Tokom kontrabaterijske borbe kod naselja Pobeda u DNR uništena je haubica D-20, a na području jednog naselja u Zaporoškoj oblasti američka haubica M-777.
Pored toga, na području dva naselja u DNR uništen je radar za kontrabaterijsku borbu američke proizvodnje AN/TPQ-36 i AN/TPQ-50.
Borbeni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na području DNR oborili su avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.
Ruska vojska je PVO sredstvima tokom prethodna 24 časa oborila pet ukrajinskih dronova, a presretnuto je i osam američkih raketa „hajmars“.
Ruska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Rusko Ministarstvo odbrane: Na snazi je 36-časovno primirje; Kijev nastavlja sa napadima
Bonus video:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala