Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Sputnjik saznaje: Pucnjava na KiM – ranjeno dvoje srpske dece dok su išli u badnjake

© Foto : Kancelarija za KiMGrafit OVK u Štrpcu
Grafit OVK u Štrpcu - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2023
Pratite nas
Dvojica srpskih dečaka ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac. Prema našim saznanjima, deca su prebačena u Gračanicu.
Dva dečaka srpske nacionalnosti iz sela Gotovuša u Opštini Štrpce na Kosovu i Metohiji ranjena su u rame i šaku kad su na njih zapucali Albanci koji su se našli u prolazu dok su se dečaci vraćali iz seče badnjaka.
Obpjica su trenutno na operaciji u Kliničko-bolničkpm centru u Gračanici i nisu životno ugroženi. Policija se nalazi na licu mesta, kao i predsednik opštine Dalibor Jeftić.

Oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao rafalnom paljbom lokalni Albanac, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
„Reč je očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske dece koja su zasmetala samo zato što su nosila badnjak i time jasno pokazala da su Srbi. Iako je više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila. Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić. Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povređenima pružiti svu neophodnu pomoć“, navode iz Kancelarije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala