- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Združena vojna grupacija Rusije i Belorusije spremna; Lukašenko posetio zajednički poligon /foto/

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na beloruskoo-ruskim vojnim vežbama "Saveznička odlučnost 2022"
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na beloruskoo-ruskim vojnim vežbama Saveznička odlučnost 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2023
Pratite nas
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko posetio je 230. opštevojni poligon Zapadne operativne komande kopnenih snaga vojske Belorusije, gde je stacioniran i ruski deo belorusko-ruske regionalne vojne grupe.
Šef beloruske države je, posebno, saslušao izveštaj o završetku borbene koordinacije jedinica i formacija regionalne vojne grupe.
Predstavnik ruskih Oružanih snaga izvestio je Lukašenka da su ruske „jedinice zajedno sa jedinicama Oružanih snaga Belorusije na poligonima republike održale vežbe, komandno-štabnu obuku u okviru pripreme savezničkih snaga“.
On je istakao da su ruske jedinice spremne za ispunjavanje predviđenih zadataka i zahvalio beloruskoj strani za pomoć u delu aktivnosti koje se tiču obuke ljudstva.

Združena vojna grupacija spremna za zaštitu granica

Zamenik ministra odbrane Belorusije Andrej Žuk saopštio je novinarima da je združena belorusko-ruska regionalna vojna grupacija spremna za zaštitu Savezne države.
On je istakao da će dve zemlje nadalje raditi na unapređenju obuke vojnika.
Prema rečima državnog sekretara beloruskog Saveta bezbednosti Aleksandra Volfoviča belorusko-ruska regionalna vojna grupacija ima isključivo odbrambeni cilj i, pre svega, usmerena je na odbranu zapadnih granica Savezne države dve zemlje.
Prethodno je pres služba Ministarstva odbrane Belorusije saopštila da Minsk i Moskva nastavljaju da u okviru vojne bezbednosti povećavaju regionalnu vojnu grupu na teritoriji Belorusije. U saopštenju se dodaje da se proces odvija po fazama i da u Belorusiju nastavljaju da stižu vojno osoblje, naoružanje, vojna i specijalna oprema Oružanih snaga Rusije.
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je ranije da su se Minsk i Moskva zbog zaoštravanja situacije na zapadnim granicama Savezne države dogovorili o raspoređivanju regionalne vojne grupe dve zemlje.
Zajedničke vojne vežbe izviđačkih jedinica ruskih i beloruskih vazdušno-desantnih snaga - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Beloruska vojska spremna na sve
Bonus video:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala