- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija proglasila primirje za Božić

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2023
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede režim prekida vatre na liniji razdvajanja u Ukrajini od podne 6. januara do ponoći 7. januara, saopštio je Kremlj.
„Uzimajući u obzir obraćanje njegove svetosti patrijarha Kirila, poručujem ministru odbrane Ruske Federacije da uvede režim prekida vatre na celoj liniji razdvajanja u Ukrajini od 12.00 6. januara do 24.00 7. januara“, stoji u saopštenju.
Putin je takođe pozvao ukrajinsku stranu da proglasi prekid vatre kako bi se vernicima omogućilo da prisustvuju bogosluženjima na Badnje veče i na Božić.
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je Sergej Šojgu već izdao naređenje da se uvede primirje na liniji razdvajanja.
"U skladu sa nalogom predsednika Rusije, ministar odbrane je izdao naređenje vojsci da se na 36 sati, od 12.00 6. januara do 24.00 7. januara uvede režim prekida vatre na celoj liniji razdvajanja u Ukrajini", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Ranije je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril pozvao na božićno primirje.
„Ja, Kiril, patrijarh moskovski i cele Rusije, obraćam se svim stranama uvučenim u međusobni sukob apelujući na obustavu vatre i uspostavljanje božićnog primirja od 12 časova 6. januara do 24 časa 7. januara, kako bi pravoslavni narod mogao da prisustvuje službi na Badnji dan i na dan Hristovog rođenja“, navodi se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala