- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Puškov: Sadašnji odnosi Rusije i Zapada u stanju „ledenog rata“

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaSenator Saveta Federacije Rusije Aleksej Puškov
Senator Saveta Federacije Rusije Aleksej Puškov - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2023
Pratite nas
Nije bilo velikog raskida između Zapada i Rusije čak ni u trenucima ekstremnog zaoštravanja tokom Hladnog rata, dok sadašnji odnosi predstavljaju „ledeni rat“ koji je posledica američke politike proširivanja NATO-a, smatra ruski senator Aleksej Puškov.

„Politika Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika, kao i stanje odnosa između Zapada i Rusije, sada su mnogo gori nego u vreme Hladnog rata... Sjedinjene Američke Države ne žele da budu optužene da teže da se vrate na Hladni rat, ali zapravo vode protiv Rusije Ledeni rat“, napisao je Puškov na svom Telegramu.

Kako je naveo, u vreme Hladnog rata avioni „Aeroflota“ leteli su u zapadne zemlje, gas je išao cevima do Nemačke, održavani su sastanci zapadnih i sovjetskih lidera, zaključivani važni sporazumi, a nisu uvođene personalne sankcije, nisu prekidane trgovinske i ekonomske veze.
„Sadašnje stanje ‘velikog prekida’ celokupne sume odnosa između Zapada i Rusije nije postojalo čak ni u trenucima ekstremnog zaoštravanja situacije u godinama Hladnog rata... I sve to je direktna posledica politike SAD za proširenje NATO-a na istok i uključivanje u američku orbitu zemalja postsovjetskog prostora, posebno važnih za Rusiju u pogledu njene bezbednosti“, zaključio je parlamentarac.
Prema njegovim rečima, ova strategija dovela je do „ledenog rata“, ma šta Vašington tvrdio u svojoj novoj Strategiji nacionalne bezbednosti.
Bonus video:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala