Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ambasada SAD u Prištini lajkovala objavu o povlačenju priznanja tzv. Kosova, pa poručila – nenamerno

© AP Photo / Visar KryeziuZastave, Kosovo, Amerika
Zastave, Kosovo, Amerika - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2023
Pratite nas
Ambasada SAD u Prištini oglasila se povodom lajkovanja objave na društvenoj mreži Tviter o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je devet zemalja povuklo priznanje Kosova. Američka ambasada je navela da je to urađeno nenamermo.
Tviter profil Ambasade SAD u Prištini lajkovao je sinoć objavu „Vaseljenske TV“ u kojoj je predsednik Srbije Aleksandar VučiĆ poručio da je devet zemalja povuklo priznanje samoptoglašene nezavisnosti Kosova.
© Foto : Snimak sa ekrana/Tviter@USEmbPristinaAmerička ambasada u Prištini lajkovala objavu o povlačenju priznanja Kosova
Američka ambasada u Prištini lajkovala objavu o povlačenju priznanja Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2023
Američka ambasada u Prištini lajkovala objavu o povlačenju priznanja Kosova
Iz Ambasade su sada saopštili da zvanični nalog Ambasade SAD na Tviteru nije namerno lajkovao nijednu objavu u poslednja 24 sata.
„Da se razumemo nezavisnost Kosova je činjenica. Naš primarni cilj je da podržimo Kosovo u zauzimanju mesta koje mu pripada u evropskim i evroatlantskim strukturama. Mi se kategorički protivimo svakom nastojanju da se dovede u pitanje nezavisnost i suverenitet Kosova. Zvanični nalog Ambasade SAD na Tviteru nije namerno „lajkovao“ nijednu objavu u poslednja 24 sata. Kao što je ranije rečeno kada imamo stav da iznesemo mi to činimo putem zvaničnih izjava, a ne putem „lajkova“ na društvenim mrežama“, saopštila je danas Ambasada SAD u Prištini preko svog profila na Tviteru.
U poruci medijima, u kojoj se citira portparolka Džud Ketrin, se navodi da se ispituje kako se dogodilo nenamerno lajkovanje.
Nakon reakcije poslanika Pokreta Samoopredeljenje Armenda Muje na „lajk“ Ambasade i ukazivanje šta u njoj piše, Ambasada je povukla „lajk“.
Bonus video:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala