- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski staroverac: Benedikt XVI verovao u proročanstva - Rusija će biti velika

© AFP 2023 / Vincenzo Pinto Papa Benedikt XVI
Papa Benedikt XVI - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2023
Pratite nas
Upokojeni papa Benedikt XVI verovao je u fatimska proročanstva Majke Božije da će Rusija vratiti svet hrišćanskim vrednostima, rekao je za Sputnjik predsednik Svetskog saveza staroveraca Leonid Sevastjanov koji je poznavao bivšeg papu.
Sevastjanov se upoznao sa Benediktom XVI dok je budući papa bio kardinal, za vreme studija u Rimu.
„Ostao mi je u sećanju poslednji susret sa papom Benediktom 2018. godine u manastiru u Vatikanu. Razgovarali smo oko sat vremena i on je počeo da proriče o Rusiji. Rekao je da postoji proročanstvo Majke Božije o Rusiji, da Rusija treba da bude velika, da se Zapad sve više i više udaljava od hrišćanstva i da će Rusija morati da ga zaustavi da ne padne u nehrišćanstvo“, prisetio se Sevastjanov.
Kako je dodao, Benedikt XVI je rekao da je „vlada u Rusiji za 30 godina napravila ogromnu evoluciju od bezbožništva do hrišćanstva, da će nova generacija političara ispuniti to proročanstvo“. Po rečima Sevastjanova, Benedikt je tada istakao da je „proročanstvo – proročanstvo i da se ono ne može promeniti“.
Benedikt XVI preminuo je 31. decembra u 96. godini u manastiru u Vatikanu. Biće sahranjen 5. januara, a ceremoniju će predvoditi papa Franja.
Sevastjanov je pojasnio da je reč o proročanstvima iz portugalskog grada Fatima, gde se Majka Božija 1917. godine ukazala deci, malim pastirima i pričala im o katastrofama koje prete svetu.
Vatikan, narod odaje poštu papi Benediktu - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2023
DRUŠTVO
Hiljade ljudi u Vatikanu odaje poštu papi Benediktu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala