- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako izgledaju „promena ploče“ i naknadna pamet – u slučaju „Đoković“

© AP Photo / Lionel CironneauNovak Đoković i Marin Čilić na turniru u Monte Karlu
Novak Đoković i Marin Čilić na turniru u Monte Karlu - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2023
Pratite nas
Nepravda sa kojom se Novak Đoković suočava od početka prošle godine se nastavlja i u aktuelnoj, a u svemu postoje i njegove kolege koje „menjaju ploču“ onako kako im odgovara ne bi li se dodvorili nekoj od strana. Poslednji u nizu je hrvatski teniser Marin Čilić.
Pre godinu dana Đoković je bio u imigracionom pritvoru u Australiji koja je poništila njegovo medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv virusa korona i potom ga deportovala, onemogućivši mu da se takmiči na Australijan openu.
Malo ko je u tom momentu stao na Novakovu stranu, najviše se u svemu istakao čovek koji ga je najviše kritikovao, Nik Kirjos, a mnogi drugi su govorili o tome da su „pravila – pravila“.
„Da li je trebalo da australijske vlasti donesu takvu odluku, ili ne – to je na njima da odluče“, govorio je tada Marin Čilić.
Godinu kasnije, kada je Đokoviću dozvoljen dolazak u Australiju, hrvatski teniser je „promenio ploču“.
„Novak je prošao kroz težak emotivni period u januaru prošle godine. Nije to bilo fer prema njemu, apsolutno nije, bilo je to katastrofalno za njega kao sportistu da prolazi kroz takve stvari“, rekao je nedavno Čilić.
Dakle, naknadna pamet i pokušaj „pranja“, što treba očekivati i od drugih kolega, a sve u vezi sa aktuelnim dešavanjima, odnosno odlukom Amerike da ostane pri zahtevu za dvostruku vakcinaciju protiv virusa korona stranim državljanima, što će sprečiti Đokovića da nastupi na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2023
SPORT
Amerika je opet zabranila Đokovića!
► Gost emisije Miljanov korner bio je ministar sporta Zoran Gajić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala