- Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
ŽIVOT
Zanimljivosti iz zemlje i sveta

EPCG organizovano vodi Pljevljake na Žabljak da bi disali čist vazduh

© Foto : Vijesti/Snimak sa ekranaPljevlja prekrivena smogom
Pljevlja prekrivena smogom - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2023
Pratite nas
Elektroprivreda Crne Gore je organizovala besplatan prevoz autobusima za građane Pljevalja na Žabljak, kako bi boravili na čistom vazduhu, s obzirom na to da se u najsevernijem crnogorskom gradu ovih dana beleži enormno zagađenje.
Polazak autobusa bio je zakazan ispred zgrade opštine Pljevlja, a na Žabljak je otišao veliki broj građana, većinom omladina. Mesta nije bilo za sve zainteresovane, jer nije bilo dovoljno autobusa.
Na Žabljak su otišla dva velika autobusa i tri minibusa, prenose Vijesti.
Izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin je ranije rekao da će za prevoz građana biti angažovana tri autobusa i da će, ukoliko bude interesovanja građana, slične akcije organizovati i narednih dana.
„U dogovoru sa našim prijateljima sa Žabljaka iz Nacionalnog parka 'Durmitor', opštine Žabljak i Skijališta Perom Popovićem, Darkom Šljivančaninom i Marinkom Purićem, posetiocima iz Pljevalja biće obezbeđeno besplatno korišćenje žičare na Savinom kuku i besplatan ulaz na Crno jezero“, kazao je Rovčanin.
CC0 / Unsplash / Durmitor
Durmitor - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2023
Durmitor
Ovo je dodatna akcija EPCG radi smanjenja uticaja zagađenog vazduha na život i zdravlje građana Pljevalja, pored kratkoročne mere smanjenja njihovih računa za struju od 50 odsto za januar.
Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore građanima Pljevalja odobrio je dodatni popust od 30 odsto u delu za aktivnu energiju na januarske račune zbog velikog zagađenja vazduha, izjavio je izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin.
Nikola Rovčanin kazao je da su Pljevlja sinoć bila najzagađeniji grad na svetu. Poručio je da je takvo stanje nedopustivo u državi koja je po Ustavu ekološka.
Neophodno je, kako je naveo, i da se urgentno obezbede prečišćivači vazduha za javne i zdravstvene ustanove, te da se razmotri mogućnost proboja tunela prema Prijepolju u cilju provetravanja.
Zbog enormnog zagađenja vazduha u Pljevljima pojedine stranke traže uvođenje vanrednog stanja.
Bonus video:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala