- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpske zastave u Australiji motivisale Novaka – razbio Francuza i poručio: Hvala vam

© AP Photo / Kelly BarnesNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2023
Pratite nas
Novak Đoković čekao je i dočekao prvu pobedu u Australiji i to na impresivan način, s tim što je doček srpskih navijača u Adelejdu bio još impresivniji. Nole je prepustio Francuzu Konstanu Lestijenu ukupno pet gemova – 6:3, 6:2 u meču koji je trajao sat i 16 minuta.
Posle deportacije iz „Zemlje kengura“ prošle godine, zatim i poraza u dublu na startu 2023. godine u kombinaciji sa Vasekom Pospišilom, najbolji srpski teniser „upalio je motore“ u singl konkurenciji, gde je prvi favorit za podizanje pehara u Adelejdu.
Novaka je sačekao opšti haos u pozitivnom smislu, jer se tražila karta više, a na tribinama su dominirale srpske trobojke. To je motivisalo Đokovića, koji inače obožava da igra u Australiji, jer tamo ima najviše uspeha, što potvrđuje i suv statistički podatak, koji kaže da je Novak osvojio čak devet titula na Australijan openu, za koji se upravo zagreva u Adelejdu i podiže formu.
Novak je prvi servirao i rutinski je osvojio prvi gem, da bi se na prvi brejk u meču čekalo do šestog gema, kada je Đoković iskoristio drugu brejk šansu i uspeo je da povede 4:2.
Bio je to prelomni meč prvog seta, jer je peti reket sveta kasnije rutinski priveo kraju uvodni set – 6:3.
U nastavku je Đoković bio još ubedljiviji i delovao je poput furije. Već u prvom gemu je oteo Francuzu Lestijenu servis i posle toga mu praktično više nije bilo povratka.
Potvrda brejka, a onda i novi brejk za nedostižnih 3:0. Ubrzo je bilo i 4:0, da bi do kraja Lestijen uspeo da osvoji dva gema i to je bilo sve od njega.
Novak je pred velikim brojem srpskih navijača, pokazao da igra fantastičan tenis i da je u odličnoj formi, uprkos tome što je sezona tek počela.
© AP Photo / Kelly BarnesNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2023
Novak Đoković
„Hvala vam što ste mi pružili sjajnu dobrodošlicu. Hvala svima koji ste došli. Ne smem da se žalim za prvi meč. Igrao sam dobro. Prvih šest gemova bilo je izjednačeno. Nikada nisam igrao protiv ovakvog igrača kao što je Lestijen. Ne pravi mnogo grešaka. Ume da zaustavi snagu mojih udaraca. Kako je meč odmicao morao sam da podižem nivo igre i mislim da sam na kraju odigrao dobar meč“, poručio je NOvak.
Naredni rival srpskom teniskom asu u Adelejdu, biće još jedan Francuz, a reč je o Kventinu Halisu i taj susret zakazan je za 4. januar u ranim jutarnjim satima.
► Gost emisije Miljanov korner bio je ministar sporta Zoran Gajić.
Jelena Ribakina i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2023
SPORT
Teniska heroina godine: Moskovljanka u inat Englezima!
Navijači Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2023
SPORT
Srpske zastave i opšta pomama za Novakom – u Australiji je istina izašla na videlo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala