- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal (još) neće Federerovim stopama

© AP Photo / Kirsty WigglesworthRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2023
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da još nema nameru da se penzioniše i nastaviće sa takmičenjem i u 2023. godini, čime će ostati jedini najveći rival Novaka Đokovića, s obzirom na to da je reket o klin u prethodnoj okačio Rodžer Federer.
Spekulacije o tome da bi Nadal mogao da krene stopama svog prijatelja Federera cirkulisale su tokom cele 2022. godine, imajući u vidu zdravstveno stanje Španca, ali i činjenicu da je u finišu sezone bio potpuno van forme.
Glasine o tome da bi Nadal mogao da odsvira kraj podgrejane su pošto je tokom godine je u Madridu primio priznanje za dosadašnju karijeru od kralja Felipa.
„Nadam se da mi ova nagrada nije data misleći da je moja karijera gotova. Daleko od toga, to mi nije namera“, rekao je Nadal.
Španski teniser je tokom 2022. godine imao mnogo problema sa povredama, ali je uspeo da osvoji Australijan open i Rolan Garos.
On je zbog povrede morao da preda polufinale Vimbldona Niku Kirjosu, dok je u osmini finala US Opena eliminisan od Frensisa Tijafoa.
„Bila je ovo drugačija i komplikovana godina. Osim povreda, bilo je tu i nekih ličnih vesti“, rekao je Nadal.
I upravo tako, Španac je postao otac tokom godine, a ta životna okolnost se često vezivala za njegovu karijeru jer je odlagao roditeljstvo tokom prethodnog perioda kako bi se potpuno posvetio profesionalnim obavezama.
Zasad je sigurno samo da će Nadal želeti da se pojavi na svojoj omiljenoj podlozi, šljaci, i omiljenom Gren slem turniru, Rolan Garosu, u pokušaju da još jednom potvrdi svoj epitet najboljeg igrača svih vremena na zemljanoj podlozi, ali i da ostane rekorder po broju trofeja na najvećim turnirima.
Švajcarski teniser Rodžer Federer  - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
SPORT
Federer potvrdio: Neću se predomisliti, sigurno idem u penziju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala