- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Privredni milje će i 2023. kreirati energetika | Energija Sputnjika

© AP Photo / Martin MeissnerPumpe na naftnom polju
Pumpe na naftnom polju - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2023
Pratite nas
Prošlu, 2022. godinu obeležila je energetska kriza – najveća u novijoj istoriji. Astronomske cene energenata, pre svega prirodnog gasa i električne energije.
U Evropi je sve, od običnih građana do malih privrednika do menadžera vodećih kompanija, ne samo energetski, do političara više od cena brinula konstantna potencijalna opasnost da će ostati bez gasa i struje, a posledično tome i bez grejanja.
Strah je, podgrejan strepnjama privrednika, da će bankrotirati i običnih ljudi- da će ostati bez posla temu energetika stavio u vrh interesovanja svih.
Svi su, zbog skupih energenata i, naravno, ukrajinsko – ruske krize, naprasno zaboravili na pandemiju korona virusa. Recesija, inflacija, kako privreda da izađe iz spirale negativnih ekonomskih kretanja, započete još 2008. godine, uz uticaj energetike na privredni milje bila je top tema na prelasku iz stare u novu godinu.
O tome šta smo prevazišli prošle i šta nas čeka ove godine, u svetu, Evropi i, što je najvžnije, u Srbiji u današnjoj „Energiji Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa Bojanom Stanićem, pomoćnikom direktora Sektora za strateške analize u PKS.
Energija Sputnjika, 2.1.2023.

O emisiji „Energija Sputnjika“

Energija Sputnjika“ je emisija portala i radija Sputnjik koju vodi Jelica Putniković, stručnjak za energetiku.
Teme su mahom vezane za energetiku i ekonomiju, lokalnog i globalnog karaktera, a gosti su stručnjaci u svojim poljima. Emituje se svakog ponedeljka u 21.00.
Bonus video:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala