- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Srušio se avion u Prijedoru, poginuli otac i ćerka

© Sputnik / Aleksandar MilačićPolicija i ambulantna kola Hitne pomoći u RS
Policija i ambulantna kola Hitne pomoći u RS - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
Pratite nas
U avionskoj nesreći koja se dogodila u neposrednoj blizini prijedorskog aerodroma, u kojoj se srušio sportski avion, poginuli su pilot i instruktor jedriličarstva Ljubiša Aramanda i njegova dvadesettrogodišnja kćerka Andrea.
Ljubiša je bio istaknuti pilot i jedriličar, planinar, sportista i predsednik Planinarskog Saveza Republike Srpske. Za sada nije poznat uzrok pada aviona, a na terenu su nadležne ekipe koje vrše uviđaj.
Na magistralnom putu Prijedor – Kozarska Dubica, u neposrednoj blizini aerodroma, oko 15 časova pao je sportski avion „citabria“. Nemili događaj desio se pred očima meštana koji žive u neposrednoj blizini i koji kažu da je pad aviona trajao svega nekoliko sekundi.
Ovo je jedan od najtežih dana u istoriji Prijedorskog vazduhoplovstva kažu u „Aero Klubu“, prenosi RTRS. Izgubljen je mladi život i čovek koji je dao veliki doprinos u sportskim, humanim i brojnim aktivnostima grada i Republike Srpske.
Tužilaštvo BiH dalo je nalog policiji i nadležnim institucijama za civilno vazduhoplovstvo da preduzmu sve kako bi se utvrdili detalji pada aviona.
Ljubišu Aramandu Prijedorčani znaju kao čovjeka koji je uložio svu svoju snagu i znanje u razvoj vazduhoplovstva u gradu na Sani. Bio je strastveni ljubitelj visina, voleo je da osvaja i planine.
Bio je član planinarskog društva „Klekovača“, predsednik Planinarskog saveza Republike Srpske, radnik „Elektrodistribucije Prijedor“, sportista i dobrovoljni davalac krvi. Sa Ljubišom u avionu stradala je i njegova dvadesettrogodišnja kćerka Andrea Aramanda.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala